Den omfattende Palæstina solidaritet breder sig i Danmark 

Palæstina solidariteten i Danmark er omfattende og den vokser. Den gik øjeblikkelig på gaden, da Israel startede sine bombninger af Gaza og massakre på civilbefolkningen, med en fordømmelse af Israels folkemord og krav til den danske regering om at trække sin støtte til apartheidstaten Israels folkemord. Og den har været på gaden lige siden. Vreden er vokset i takt med, at Israel og dets allierede fortsætter og intensiverer deres krig og etniske udrensning, der dag og nat trækker sine blodige spor. Og imens kæmper et folk med ryggen mod muren, uden overmagtens massive krigsmaskine for sin overlevelse. Men med retfærdigheden, friheden, fremtiden og en omfattende solidaritet verden over på sin side.

Foto: Stop annekteringen af Palæstina

Det er ikke længere kun i de store byer som København, Odense, Aalborg og Århus, at i titusindvis har været på gaden. Alene i denne weekend er der også demonstrationer og aktioner i Rønne, Esbjerg, Køge, Randers og Vejle.

I torsdags var 10.000 demonstranter foran Københavns Rådhus med til at sikre, at forslagene om at oplyse Rådhuset med det israelske flag og fredsduer samt kriminalisere demonstrationer, der ”forherliger terror”, ikke blev vedtaget. 

Solidariteten har udviklet sig hurtigt blandt mange forskellige grupper og med forskellige aktionsformer udover de mange demonstrationer. Fra blokaden foran det danske våbenfirma Terma’s hovedkontor i København, våbenfabrikken der laver dele til den israelske hærs bombefly over Gaza, med kravet omStop våbensalg til Israel nu!” Våben fabrikant Terma indespærret. | LOCAL EYES.  Til aktivisterne med palæstinensiske flag i Folketinget, palæstinensiske flag, bannere i gader og husfacader. Gymnasieelever der har lavet skolestrejke Skolestrejke for Palæstina | KPnet i fredags.

Der er lavet solidaritetserklæringer fra bl.a. 75 fagforeningsfolk, der opfordrer de faglige organisationer i FH og pensionskasser og regeringen til aktivt at fordømme Israels krigsforbrydelser med kravet ”Stop bombardementerne og ophæv blokaden mod Gaza”.  (se nederst i artiklen). Fra Jordemødre studerende, fra Studerende på Københavns Universitet, Aalborg Universitet, DTU og Syddansk Universitet, solidaritetserklæringen.

Rundt om i landet er der mange flere initiativer i gang for at udvide solidariteten og gøre det klart for den danske regering og de politiske partier i Folketinget, at deres støtte til den israelske apartheidstats krigsforbrydelser ikke sker i vores navn, men gør den danske regering og danske firmaer medskyldige, når de ikke siger fra. 

Det er nødvendigt at udvikle solidaritetsbevægelsen til at blive så bred, så omfattende, så militant som mulig, fastholde de politiske krav og tempoet i protesterne. Lige nu forsøger regeringspartierne sig med fromme ønsker om fred, og ikke-vold mod kvinder, børn og civile – men ingen militær våbenhvile, intet stop for Israels krig og besættelse, kun at palæstinenserne og Hamas stopper deres modstand. Med den konsekvens, at Israel kan opretholde sin besættelse og udrensning af palæstinenserne i Gaza og på Vestbredden. 

For at udvikle palæstinasolidariteten endnu mere i bredden og dybden, så den kan give stemme til den store folkelige modstand der findes i befolkningen, er det afgørende at den hverken bliver indsnævret til isolerede venstrefløjsinitiativer eller dæmoniseret af højrefløjens anklager om at være et parallel samfund eller den zionistiske propaganda om at den er antisemitisk eller terroriststøtte.

Vi siger fortsat: Stop Israels Folkemord – for et frit Palæstina. Militær våbenhvile nu! Den danske regering skal stoppe sin økonomiske, militære, politiske og diplomatiske støtte til Apartheidstaten Israel. From the river to the sea.   

Udtalelsen fra de 75 fagforeningsfolk.

Palæstinenserne kæmper for overlevelse, vi opfordrer til handling!

I starten af oktober så vi konsekvenserne af mange års undertrykkelse udvikle sig. Situationen har taget en tragisk drejning med enorme dødstal, som kun ser ud til at stige i den kommende tid.

Alt for længe har det internationale samfund vendt det blinde øje til den fordrivelse, undertrykkelse og indespærring, som den israelske stat udsætter det palæstinensiske folk for. Palæstinensernes ret til et værdigt liv i frihed er blevet ignoreret, og alle forsøg på at skabe fred er blevet trådt under fode.

Imens at Vesten og Danmark billiger, hvad der bedst kan betegnes som en humanitær katastrofe, så kæmper palæstinenserne alene i en kamp for frihed, værdighed og deres retmæssige selvstændighed. Man har fra Vestens side forsvaret en apartheidstat ved at kalde den demokratisk. Man har frihedsberøvet en hel befolkning ved at kalde den terrorister. Og når Israel bomber Gazas civile, kaldes det et forsvar.

I Gaza er mere end to millioner mennesker fanget. Tusinder af bomber falder over et område ikke større end Langeland.

“Vi bekæmper menneskedyr og handler derefter”, forsvarede Israels forsvarsminister det, da han annoncerede den totale blokade af Gaza. Ingen vand, mad, elektricitet eller medicin. Imens bombes den eneste vej ud, og kritisk nødhjælp udefra nægtes adgang. En hel civilbefolkning holdes som gidsler, de udsultes og henlægges i mørke – halvdelen er kun børn.

Vi vil have stoppet volden. Og hvis man oprigtigt vil freden, må man tage fat om problemets rod. Kun med et frit Palæstina kan der etableres en retfærdig og varig fred!

Vi opfordrer de faglige organisationer i FH og vores pensionskasser til at tilslutte sig den internationale kampagne for boykot, deinvesteringer og sanktioner mod Israel.

Vi kræver, at regeringen holder Israel ansvarlig for deres krigsforbrydelser og ulovlige besættelse. At de bryder diplomatiske bånd til og indfører sanktioner mod Israel.

Vi opfordrer alle til at vise deres solidaritet med det palæstinensiske folk og deres kamp for frihed.

Læs også APKs udtalelse: STOP ISRAELS FOLKEMORD – FOR ET FRIT PALÆSTINA!Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater