Krystalnat initiativet og borgerlig humanisme

Den norske digter Nordahl Grieg sagde om den borgerlige humanisme, at den bruges  som et politisk våben for at forhindre mennesker i at tænke politisk og tage stilling.

Lige nu er vi vidne til Israels folkemord i Gaza. Men det må ikke nævnes på dette års markering i København af Krystalnatten d. 9.november. Krystalnat-initiativet, der består af SOS Racisme og den jødiske fredsbevægelse New Outlook har besluttet, at Israel og Palæstina ikke må nævnes !

Det forhindrer dog ikke initiativet i at have overrabbiner Jair Melchior som en af hovedtalerne.

Begrundelsen for at dagens folkemord ikke må nævnes er, at markeringen sker på et rent humanistisk grundlag. Krystalnatten 1938 gik nazisterne voldeligt til angreb på jøderne, deres boliger, butikker og synagoger i Tyskland. Nu sker det samme i Gaza, selvom det denne gang er den zionistiske besættelsesmagt, der bomber huse, hospitaler, moskeer og udrydder palæstinenserne. Og så skal vi lukke øjnene, vende ryggen til! Nej, det er en uhørt skandale, Krystalnats-initiavet her har gang i.  Og endnu mere usmageligt bliver det, når det bliver gjort som her i humanismens navn.

Folkemord og etnisk udrensning er og bliver en forbrydelse mod menneskeheden.  Vi må aldrig vende ryggen til og lade være med at sige fra og protestere.

Læs selv og bedøm, hvad kontaktpersonen for Krystalnatinitiativet og New Outlook, Mette Geldmann skriver den 27.10.23

Mette Geldmann, kontaktperson for New Outlook og Krystalnatinitiativet skriver på initiativets hjemmeside Krystalnatinitiativet – Stop hadforbrydelser og splittelse (krystalnatten.dk):
”Kære venner!
Med blødende hjerte, rystede og fulde af sorg følger vi nyhedsstrømmen og mange af os har nære og kære, som direkte er berørt af de meget grusomme dødelige angreb, massakrer og gidseltagninger i krigen mellem Israel og Harmas.
Vi er vidner til så meget lidelse hos både israelere og palæstinensere, som er helt uden for vores sædvanlige humanistiske orientering og fatteevne. Intet kan retfærdiggøre brud på basale civile menneskerettigheder! Der er intet men, udslettelse af folkeslag kan ikke relativeres! Vi er vidne til en humanitær katastrofe og vi må ikke opgive vores beslutsomhed om hjælp til alle nødlidende.
Vores håb er, at vi bestræber os på at arbejde for en fredelig fremtid for både det israelske og det palæstinensiske folk; hvor vanskeligt det end synes lige nu. Der er intet alternativ, der vil give håb om sikkerhed for fremtidige generationer.
Lige nu får jeg personligt en masse henvendelser. Jeg forsøger at svare, men kan lagt fra nå alle, selvom jeg prioriterer dialogens vej. Jeg vil derfor forsøge at klargøre og svare på nogen af henvendelserne her.
Krystalnatinitiativet (krystalnatten.dk) har arbejdet på et humanistiske grundlag i 30 år – med særlig understregning af: ”Ingen partipolitik! Intet om Palæstina-Israel konflikten!”

Du kan læse mere om hvad Krystalnatten her »Krystalnatten« – forvarsel om gaskamre og tilintetgørelse | Tidsskriftet Håndslag (wordpress.com). Håndslag er et antifascistisk tidsskrift, udsprunget fra Modstandskampen mod nazismen.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne