Solidaritet med det palæstinensiske folks kamp

Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne (APK)

Hamas’ armed wing, the Izz ad-Din al-Qassam Brigades hold a Palestinian flag as they destroy a tank of Israeli forces in Gaza City, Gaza on 07 October 2023. Photo: Hani Alshaer – Anadolu Agency

APK udtrykker sin fulde solidaritet med det modige, kæmpende palæstinensiske folk.

Israel har forsøgt at knuse den palæstinensiske modstand mod besættelsen, og har gennemført et stigende antal stadig alvorligere angreb. Dagligt er der overgreb og fængslinger, kombineret med større angreb som vi så i juli mod Jenin flygtningelejren.

Men for hvert israelsk angreb vokser modstanden. Som vi skrev i juli: “Det seneste israelske angreb kan ikke undgå at øge palæstinensernes vrede mod den israelske besættelsesmagt!” En ny kæmpende ungdom har taget kampen op, og lørdag morgen gennembrød Hamas apartheidmuren der har holdt gazastriben indespærret. Et oprør der kom med en kraft der totalt overrumplede Israels militær.

Hamas erklærer der er tale om svar på Israels forbrydelser, man har fået nok af besættelsesmagten der holder Gaza lukket som verdens største fængsel.

Dagen begyndte med at der blev sendt over 2.500 missiler mod forskellige mål i Israel, imens startede en velforberedt aktion der trængte gennem grænsen, herfra blev tre Israelske bosættelser angrebet, de forhadte bosætterpositioner hvorfra snigskytter har myrdet adskillige palæstinensere hvert eneste år, uden at nogen er blevet retsforfulgt.

De palæstinensiske enheder har desuden taget flere af bosætterne som krigsfanger og ødelagt flere israelske køretøjer.

Angrebet er også svar på den israelske politiker Itamar Ben-Gvir der tidligere i år ”besøgte” Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem, og trampede rundt flankeret af bevæbnede sikkerhedsstyrker. Flere palæstinensere blev myrdet da de forsvarede moskeen.

Kravene fra palæstinensisk side er helt kort: frihed og et stop for Israelsk besættelse. Modstandskampen vil fortsætte til dette mål er nået.

Israel nægter at anerkende der overhovedet findes et Palæstina, og har erklæret krig. De Israelske bombefly er begyndt en kampagne af luftangreb på Gaza city, og har allerede smadret adskillige bygninger og hospitaler.

USA og EU-landene fordømmer entydigt Palæstinenserne, der kæmper for deres frihed. Normaliserings alliancer mellem Israel og de arabiske stormagter er til gengæld kommet under pres fra befolkninger.

Herhjemme ser vi en dansk regering, som ubetinget støtter apartheid-Israel uden konsekvenser for apartheid statens langvarige ulovligheder. Tværtimod undergraver regering og Folketingsflertallet den internationale bevægelse for boykot af apartheid-Israel på værste vis med indkøb af israelsk Elbit militærudstyr.

Styrk den international solidaritet med det kæmpende palæstinensiske folk for deres legitime, nationale rettigheder for et Frit Palæstina.

Solidaritet med det kæmpende palæstinensiske folk!

Boykot Israel – Stop våbenhandlen med Israel!

Frit Palæstina!

7. oktober 2023, Arbejderpartiet Kommunisterne, APK


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater