NEJ TIL ÅRHUS SOM KRIGSHAVN!

Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK i Østjylland

Århus Havn modtager igen det gigantiske amerikanske transportskib ARC Independence, fyldt med våben og forsyninger til amerikanske baser i Østeuropa, og den imperialistiske krig i Ukraine. Det er tredje gang i år at et amerikansk militærskib får lov til at bruge Århus Havn som støttepunkt til krige og krigsforberedelser.

Vi siger nej! Danmark skal ikke være trædesten for nogen supermagts ambitioner. Vi kræver et stop for alle udenlandske våbentransporter gennem Danmark.

Hvilke våbentyper sender USA gennem Århus Havn? Det kan være ammunition med forarmet Uran, klyngebomber, eller andet der kan lægge hele Århus i ruiner. De forsøger at bilde os ind at alt er sikkert, det er tiltænkt krige langt væk. Men krigsmateriel er ikke ufarligt. Vi vil hverken være medskyldige i krigens fortsatte rasen eller gøre Danmark til part og krigsmål.

De danske medier og politikere følger blindt efter USA’s diktat. I det uendelige gentages en fortælling om krigene som heroiske. Et forsvar for den gode amerikanske verdensorden imod alle de onde. Er I ikke med os, er I imod os… Vi afviser borgerskabets krigspropaganda.

Vi står fast på international solidaritet. Vi er modstandere af både den russiske, den amerikanske og den danske imperialisme. Til alle, der er modstandere af krig, lyder vores opfordring: engager jer imod krigen og de imperialistiske magthavere og deres alliancer, som NATO og EU.

Ingen landes befolkninger ønsker krig, det er magthaverne og storkapitalen og deres våbenhandlere der tjener på krig, mens folkene betaler. Vi ser hvordan regionerne har fået påbud om at skære ned på hospitaler, og kommunerne skærer på skoler, ældre og socialt udsatte. Mens regeringen samtidig har råd til militær oprustning og krigsstøtte!

Nægt at betale for krigen, nægt at deltage, nægt dem at transportere deres våben og ammunition gennem vores havne. Vi kræver velfærd til alle, ikke bomber.

Krigenes reelle tabstal holdes altid skjult, så det kyniske spil kan fortsætte til sidste mand. Alene Ukrainekrigen anslås allerede at have kostet op mod 500.000 mennesker livet. Det er næsten 1000 menneskeliv om dagen siden Rusland invaderede Ukraine. På trods af dette sælger de imperialistiske magthavere krigens fortsættelse som en heroisk heltegerning. Det er denne kynisme som Danmarks regering og Århus Krigshavn bidrager til fortsætter.

Det er ikke i vores navn. Vi siger:

Stop krigen!

NEJ til våbentransporter gennem Aarhus Havn!

NEJ til amerikanske baser og våben på dansk jord!

NEJ til NATO!

NEJ til den danske krigspolitik!

Læs også

Nej til amerikanske tropper på dansk jord!
KPnet 15. august 2023


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater