Nej til amerikanske tropper på dansk jord!

I de kommende uger vil amerikanske våben og materiel i stort tal blive transporteret gennem havnene i Aarhus og Esbjerg. Våbnenes destination er USA’s troppeopbygning i Europa – Operation Atlantic Resolve. Danmark gøres til et transitområde for krig og et knudepunkt i NATO’s strategi.

ARC Independence leverer for anden gang amerikanske våben gennem Århus Havn

“Det glæder mig, at den amerikanske hær har været så tilfreds med vores værtsrolle i januar, at man har tillid til, at vi i Aarhus igen kan hjælpe med en helt nødvendig militær operation. Det er godt at vide, at vi som by kan yde vores bidrag ind i den voldsomme situation, Europa befinder sig i. Det er afgørende vigtigt, at vi i en svær situation demonstrerer vores vilje til at understøtte vores allierede og NATO. Jeg kan kun opfordre til at tage godt imod vores gæster. De gør en kæmpe indsats – på Aarhus’ og hele Danmarks vegne,” siger borgmester Jacob Bundsgaard til Din Avis Aarhus.

NATO’s krigsforberedelser foretages under dække af denne store løgn. Der er intet fredsskabende i at puste til ilden og øge presset for den ene imperialistiske magts position mod den anden. Både Rusland og USA/NATO slås for økonomiske profit interesser, hen over hovedet på landenes befolkninger, der kun har interesse i fred og intet vinder gennem imperialisternes rivalisering.

Vi må i alle lande kræve stop for krigen og de konkrete optrapninger og oprustning til fortsat krig. Ikke acceptere at blive en brik i krigsspillet.

Det står klart, at SVM-regeringen prioriterer krigen over at redde sundhedsvæsenet eller skabe social sikkerhed og velfærd, en på alle måder arbejderfjendsk og dybt reaktionær politik. Det må der gives et svar på. Bl.a. når USA gør Aarhus og Esbjerg havn til transithavne for krig.

Også regeringens plan for amerikanske baser i Danmark må afvises. Danmark vil blive indrulleret direkte under USA’s militær – med kampfly og enhver form for våben de måtte ønske, inkl. atomvåben – alt udenfor vores kontrol.

Vi siger

Nej til våbentransporter!

NEJ til amerikanske tropper på dansk jord!

NEJ til NATO!

NEJ til den danske krigspolitik!

Læs også pjecen fra APK
Bekæmp al imperialisme


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater