Finanslov: Benhård krigs- og sparepolitik

Finansloven for 2023 er nu aftalt mellem regeringen, SF, Liberal Alliance, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti. Alt hvad der kommer ud i pressen er fordelingen af den lillebitte ’forhandlingspulje’ som regeringen har ladet de partier der står udenfor regeringen forhandle om. De bitte små resultater, som hvert parti kan holde op for deres vælgere, mens hele den reaktionære bund af krigs- og benhård sparepolitik kører videre.

De er ikke noget ’bredt’ over finansloven, den er rendyrket politik for et Danmark på kapitalens præmisser, hvor det sikres, at den imperialistiske krig i Ukraine kan føres videre og den offentlige sektor holdes fast i sine tommelskruer af manglende midler, så den gøres klar til en ny bølge af privatisering.

Ingen af samfundets påtrængende problemer bliver løst.

Under finansloven ligger bl.a. fonden der giver 7 milliarder til våben og danske virksomheders fremtidige udnyttelse af Ukraine. Krigen føres ikke for ingenting (slet ikke ukrainernes frihed), men for ’lebensraum’ og nye markeder for kapitalen.

Der er ingen inflationssikring for befolkningen, regionerne eller kommunerne, der står til at måtte indskrænke yderligere med omkring 2000 færre ansatte.

Statskassen bugner af penge, men de skal ikke bruges på tålelige arbejdsforhold i den offentlige sektor eller velfærd. 2022 gav et kæmpe overskud til statskassen. I alt 128,7 mia. kr. Men de skal ikke bruges til det fælles bedste.

Med finansminister Nicolai Wammens ord:

”Så smider vi benzin på bålet og får måske en længere tid med høj inflation. Det kommer ikke til at ske, for vores vigtigste opgave er at passe godt på danskerne i forhold til inflationen.”

Nej, benzinen skal kastes ind i krigens bål. En dødsens farlig fremtid med konstant krigsfare, voksende fattigdom og ulighed.

At organisere en fælles kamp mod den fremtid, som kapitalen har udset for os bliver en stadigt mere presserende nødvendighed. Kom med på APK’s 1. maj og find sammen med andre der ønsker en revolutionær vej.

Kamp mod imperialismen, kæmp for revolutionen!

APK 1. maj 2023: København – Odense – Århus

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater