Vi kræver sundhed, uddannelse og velfærd til alle uden privat profit!

På arbejderklassens internationale kampdag markerer APK’s 1. maj-arrangementer de krav, der står i centrum i klassekampen lige nu. Et af dem er kravet om offentlig service uden privat profit og lige, gratis adgang til sundhed, uddannelse og social tryghed. Velfærd og uddannelse frem for bomber og nød.

Det er den helt modsatte udvikling, som SVM-regeringen har stillet sig i spidsen for. Det er en rendyrket ’tag fra befolkningen og giv til de rige’-politik, ren klassepolitik. Afskaffelsen af seniorpension og Store Bededag er blot begyndelsen.

Alle de nuværende regeringspartier gik til valg på løfter om flere penge til et udsultet sundhedsvæsen, men essencen af de reformer der er på vej er, at pengene bliver ganske små, og der bliver ikke tale om en generel forbedring af lønnen, men om ’belønning for ekstraarbejde’, altså yderligere rovdrift på arbejdskraften. Og alt kommer med en pris – bl.a. kravet om endnu større fleksibilitet fra de ansattes side.

Vores krav må rejses på trods, vi anerkender ikke den udvikling – alle har retten til sundhed og velfærd. Mennesker skal ikke dø af sygdomme, der kunne overkommes hvis systemet prioriterede menneskeliv. Vi siger stop for en politik, der fodrer den imperialistiske krig med milliarder, presser arbejdskraften mere og mere og skrotter retten til sundhed og social sikkerhed.

Kom til APK’s 1. maj-arrangementer og marker dette sammen med de andre helt centrale arbejderkrav.

Her finder du APK 1. maj

APK 1. maj 2023: København – Odense – Århus

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater