26.000 soldater i øvelse på NATO’s svenske front – APK’s 1. maj: Stop den imperialistiske krig – træk Danmark ud!

Netop nu øver NATO-landene krig i Sverige med militærøvelsen Aurora23 og demonstrerer, hvordan man ønsker at inddrage det svenske landområde i en krigsfront mod Rusland. Hvis det lykkes at få Sverige med i NATO rykker de vestlige imperialister deres front helt frem til den russiske grænse, og dækker hele Østersøen fra Danmark over Sverige til Finland. Et kæmpe skridt frem for NATO-imperialismen. APK’s 1. maj-parole lyder: Stands den imperialistiske krig i Ukraine! Danmark ud af de imperialistiske alliancer NATO og EU!

”Alt er ændret med Ruslands angreb på Ukraine”, hører vi igen og igen. Når regeringen stjæler en fridag, når der ikke er råd til et offentligt sygehusvæsen, pensioner man kan leve af osv osv – lyder det, at det er vigtigere at opruste og føre krig ‘for vores frihed’.

Den kæmpe løgn bryder APK’s 1. maj igennem. Vi siger NEJ til den imperialistiske krig i Ukraine, NEJ til at deltage. Alle imperialistiske kræfter må trækkes ud af Ukraine, både Rusland, USA, EU og NATO.

Krigen føres udelukkende for imperialistisk vinding og udnyttes oven i købet til at føre hård sparepolitik mod de deltagende landes befolkninger. Den ukrainske befolkning har kun interesse i et stop for krigshandlingerne – ikke i mere ødelæggelse af deres land. Hvad danske politkere og NATO generelt fuldstændigt afviser overhovedet at tale om.

De ønsker at krigen skal fortsætte indtil deres egne mål nås. Et af deres store mål er allerede opnået. Finland som medlem af NATO og Sverige på vej. Kun Tyrkiets nej til godkendelse holder stadig Sverige ude. Modstanden i befolkningen ser man stort på, nu hvor den imperialistiskekrigsstemning dominerer alle medier og sætter en ny dagsorden.
I den amerikanske kongres diskuterer man pressionsmidlerne – bl.a. at nægte leverancen af nye krigsfly til Tyrkiet indtil de lukker op for det nye NATO-medlem.

APK’s 1. maj siger: Stands den imperialistiske krig i Ukraine!
Danmark ud af de imperialistiske alliancer NATO og EU!

Her finder du APK 1. maj:

APK 1. maj 2023: København – Odense – Århus


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater