“Dynamic Front”: USA træner krigssituation i Danmark – med kampfly, artilleri og krigsskibe

For første gang har USA lagt sin krigsøvelse Dynamic Front på dansk jord og den danske del af øvelsen starter i dag d. 27. marts. Øvelsen tydeliggør meget klart, hvordan det imperialistiske USA ser på Danmark og Europa – som en krigsskueplads, med dem selv i ledelsen over NATO-landene. Der trænes fuldskala krig med deltagelse af artilleri, krigsskibe og kampfly. Herunder funktionen af en samlet krigsfront op gennem Europa fra Danmark i nord til Rumænien i syd.

Fransk krigsmateriel fragtes til Danmark ad jernbane til Dynamic Front. En del af øvelsen er forbindelseslinjerne til fronten gennem Europa

Forsvaret skriver: ”For første gang er Oksbøl Øvelses- og Skydeterræn vært for den amerikanske øvelse Dynamic Front. Her skal Danmark og allierede træne i fælles indsættelse af ildstøttesystemer. På øvelsen vil der være amerikanske HIMARS, fregatter, F-16 kampfly og flere forskellige slags artilleri.”

Der deltager militær fra Tyskland, Danmark, Italien, Rumænien, Polen, Litauen, Kosovo, Slovakiet, Tjekkiet, Grækenland, Bulgarien, Georgien, Frankrig, Storbritannien, Tyrkiet, Spanien og USA.

Kapitalen og krigspolitikerne planlægger en fremtid, hvor alt kan sættes i spil og ofres for pengeinteresserer og placeringen i det imperialistiske verdenssystem. Vi kan ikke se passivt på, mens vores lande bliver bygget op som en kommende slagmark. Det de forbereder er mord på mennesker i kæmpe skala.

Vi har ingen interesse i en sådan krig  – og vi vil ikke betale til de stigende krigsbudgetter.

Militæret forberedes til krig, men også til ’kriser’

Øvelsen vil særligt lægge vægt på logistikken og kommunikationslinjerne på den europæiske krigsskueplads. At NATO-hæren er klar. Og dette gælder både i ”krise og konflikt”. Vi skal ikke glemme, at den imperialistiske hær og krigsmaskine både er skabt til omfordelingskrige og magtdemonstration såvel som en fysisk magt, der kan sættes ind mod landenes egne befolkninger ved protester eller oprør mod det kapitalistiske samfundssystem.

Læs også

Styrk kampen mod den imperialistiske krig! Stop for regeringens krigspolitik! 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater