8. Marts internationalt: Vores vrede, vores oprør, er vores håb

Over hele verden blev 8. marts markeret ved demonstrationer for kvinders liv og rettigheder. Demonstrationerne blev stærkt forbundet med klassekampen i de enkelte lande. Fra Afghanistan hvor kvinder kæmper for retten til overhovedet at bevæge sig frit udenfor deres hjem. Til Iran hvor der kæmpes mod regimets kvindehad på 5 måned. Til Frankrig hvor 8. marts i Frankrig blev forbundet med strejker mod pensionsreformen. Til Tyrkiet hvor de står i ruinerne efter det ødelæggende jordskælv og vreden vokser mod regeringens forbrydelser.

Frankrig: Kæmpe demonstrationer i Frankrig den 7. og 8. marts imod regeringens forslag om stigende pensionsalder, mod prisstigninger, mod krigen, og for kvinders rettigheder.

Se hele billeder og reportagen hos PCOF her

I Afghanistan gik kvinder på gaden i forskellige provinser, med krav om ret til at studere, arbejde og gå frit på gaden.

I Iran har protester mod regimets kvindehad stået på i 173 dage. Der var demonstrationer og markeringer i mange byer på gaderne, på arbejdspladser og skoler.

I Grækenland blev demonstrationer 8. marts kombineret med strejker og protesterne, med krav om retfærdighed efter togkatastrofen i Grækenland, hvor 57 mennesker mistede livet.

Tyrkiet: Vi kom til den 8. marts i skyggen af ødelæggelser, tab og stor smerte; I dag har vi mere end nogensinde brug for solidaritet og samvær. Vi på gaden, ikke med vores begejstring og entusiasme, men med vores vrede, vores oprør, vores sorg i vores hjerter og vores håb.

Se 8. marts reportager fra Tyrkiet på avisen Evrensel her.

 

Se også reportagen  8. marts i Danmark her:
Forrygende kampdag i tre byer med “8. marts – Kvindeoprør”

Forrygende kampdag i tre byer med “8. marts – Kvindeoprør”


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater