Stop krigspolitikken – bevar vores St. Bededag! – OK23: STEM NEJ!

I dag vil regeringen vedtage deres eget lovforslag om afskaffelsen af Store Bededag.Det sker på trods af massive protester.  Skiftende regeringers krav om længere og længere arbejdsliv, skal af bordet. Der må stemmes NEJ ved OK23 – Vi vil ikke arbejde mere for at betale regerings- og NATOs krigsbudgetter og politik.  

Arbejderklassens sejre bliver langsomt men sikkert eroderet. De seneste årtier har vi oplevet stigende ulighed og voksende pensionsalder, lavere dagpenge, SU, og overførselsindkomster, osv. Det hele er serveret med den kyniske løgn at der mangler arbejdskraft.

Afskaffelsen af Store Bededag ligger direkte ind i rækken af angreb.

Vi må gå imod at arbejdstiden sættes op. Det alene er grund nok til at stemme NEJ til OK 23, hvor kravet har været at arbejdstiden skal sættes ned. Vi vil ikke arbejde mere for at betale regeringens- og NATOs krigsbudgetter og politik.

SVM-regeringen og stort set hele Folketinget er enige om det væsentlige: at bringe storkapitalen gennem krisen, mens de øger deres profitter og lader befolkningen betale. Det er nødvendigt at se det i øjnene og droppe illusionerne om parlamentariske forhåbninger, hvis modstanden mod regeringens faktiske politik skal skabes. Fromme skrivelser, ikke er nok til at bremse gennemførelsen af magthavernes krigspolitik.

Som APK skriver i udtalelsen, Ned med den arbejderfjendske politik og regering (apk2000.dk):

Vi må mobilisere på arbejdspladser, uddannelsessteder og gaden og ikke vente på en såkaldt ”rød opposition” i Folketinget, der har været alibi for Mette Frederiksen og Socialdemokratiet i flere år. Det er nødvendigt at gøre op med klassesamarbejdspolitikken.”

SVM-regeringens angreb på velfærd og frihed er først lige begyndt, næste slag er gennemførelsen af den dyreste militarisering af landets økonomi i Danmarkshistorien. Samtidig er Fagtoppens forlig på industriens område endnu en minusoverenskomst, hvor kun et kæmpe nej kan sætte en anden kurs. Alle disse kampe er forbundet.

ArbejderPartiets Kommunisternes netavis, Kommunistisk Politik på nettet (kpnet.dk), har dækket kampen mod SVM-regeringens angreb fra dag et. Du kan hjælpe ved at dele vores artikler og skrive din kommentar, det hjælper med at få budskabet ud til flere.

Læs også:

Online fyraftensmøde – STEM NEJ til minusoverenskomst

Klar besked! – Bevar Store Bededag! | KPnet


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater