STOP KRIGEN – våbenhvile nu – ingen danske penge og våben til stormagternes krig!

“TID TIL FRED – Aktiv mod krig” går på gaden fredag d. 3. februar. De siger STOP for Danmarks deltagelse i krigen i Ukraine, STOP for at sende våben og penge, der kun optrapper konflikten. De vender sig mod den øgede militarisering af samfundet, den øgede oprustning der koster dyrt i alle hjørner af vores land.
Tid og sted: Nørreport Station, 3. februar 2023 kl. 15:30 – 16:30

STOP KRIGEN – VÅBENHVILE NU – INGEN DANSKE PENGE OG VÅBEN TIL STORMAGTERNES KRIG!

Verdens militærudgifter var i 2021 på mere end 2100 milliarder dollar. Død og ødelæggelse prioriteres over mennesker, miljø og velfærd. NATO og vores regering går efter en ”sejr” i Ukraine – en sejr for deres egne økonomiske interesser – og Rusland gør det samme. Men at sende flere, tungere og mere dødbringende våben til Ukraine vil ikke skabe fred – det vil tværtimod optrappe krigen.

Krigen og myrderierne må stoppes, ikke eskaleres. For ukrainernes skyld, for russernes og for vores skyld. Vi ønsker alle at leve i fred, ikke imperialistisk kappestrid og blodsudgydelse. Svaret på den ulykkelige situation i Ukraine er faktisk ikke flere våben, men øjeblikkelig våbenhvile.

NATO’s rolle er at sikre USA’s og Vestens magt i verden – og uhyrlige profitter til våbenproducenterne. De vil have os – befolkningen – til at betale. De har gjort Danmark til en krigsførende nation og omstillet hele økonomien til at yde ofre for krigen. Nu ønsker regeringen ovenikøbet at købe nye våden fra det israelske våbenfirma Elbit for at erstatte de våben dem der sendes til Ukraine. Men den massive oprustning er kun forberedelse til nye og farlige krige – ikke sikring af fred. For det er ikke rigtigt at NATO er garant for Danmarks sikkerhed – ej heller at massiv oprustning i NATO-regi vil gøre Danmark til et mere sikkert samfund. Vi må gå imod NATO, der konstant øger risikoen for krig, og i stedet styrke den internationale solidaritet.

Danmark ønsker at være i ”kernen af NATO”. Med det ønske skrotter den danske regering alle forhåbninger om investeringer i vores velfærd og udvikling af vores samfund til gode for alle. Ydermere militariseres vores samfund, på de almindelige uddannelsesinstitutioner, som Niels Bohr Instituttet og Baltop Gymnasium i Ballerup, og med et nyt Nationalt Forsvarsteknologisk Center, (NFC). Med udvidelser af både Køge og Esbjerg Havn til militær, med Skrydstrup Flyvestation der er ombygget til at kunne lande NATO optankningsfly og forventes at blive base for Nordeuropas F-35 kampfly – under amerikansk ledelse. Danskerne bliver bedt om at ”ofre” store bededag for at frigive penge til militær, og både politikere og medier snakker om militær og krig som en nødvendighed.

Vi må kræve nedrustning af regeringen. Vi må vende os mod den øgede militarisering af vores samfund, den øgede oprustning der koster dyrt i alle hjørner af vores land. Våbenindustrien blomstrer, men deres rødder er plantet i lig og smadret natur.

NEDRUSTNING NU!

Se og print TID TIL FRED’s flyer her

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater