Fingrene væk fra St. Bededag

Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Loven om afskaffelsen af St. Bededag dækker over en uhyrlig og farlig krigsoprustning og nye angreb på arbejderklassens levevilkår. Afskaffelsen af seniorpension og en helligdag er blot begyndelsen på den arbejdsgiver, krise- og krigspolitik, som den nye regering vil føre – hvis den får arbejdsro!
Stol ikke på fagtoppen, selvom de siger nej til fjernelse af St. Bededag, er de med på længere arbejdstid og krigsoprustning. Vi siger NEJ til hele denne udvikling.

– Hold fingrene fra St. Bededag

– Vi vil ikke betale NATOs krigsbudgetter
Deres krig skal ikke betales med vores velfærd

– NEJ til nedslidning og længere arbejdstid

– Vi kræver kortere arbejdstid.
   Højere løn NU til alle, offentlig som privat

– 20% mere er et minimum

– Der skal indføres dyrtidsregulering.

– Tag pengene fra kapitalen.

De store i dansk erhvervs- og finanssektor jubler over regeringen. De rigeste og største monopoler ser frem til en gavebod. Militær- og NATO-udgifterne skal øges i endnu hurtigere tempo, mens den skrantende offentlige velfærd privatiseres.
Regeringens annoncerede reformer omkring øget arbejdsudbud handler om at skaffe billig arbejdskraft. Det betyder forringelser af overførselsindkomster, dagpenge og SU. Det betyder øget ulighed, og uligeløn, samt højere tempo og mere nedslidning.
Regeringens politik må mødes med en offensiv modstand. Der må arbejdes for at skabe aktionsenhed blandt alle de grupper, der kommer til at sidde endnu dårligere i det, hvis den asociale politik gennemføres.

Vi kan ikke stole på, at fagtoppen kæmper vores kamp. Den nødvendige forandring kan kun komme ét sted fra. Fra befolkningen selv, fra arbejderklassen og ungdommen. Tiden er til at deltage og organisere sig i klassekampen, rejse krav og kæmpe for dem.

Gå med i Arbejderpartiet Kommunisterne, www.apk2000.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater