Tunesien: Maskeraden er ovre, folket må tage sin skæbne i egen hånd – ned med kuppet

Parlamentsvalget i Tunesien blev boykottet bredt af befolkningen i protest mod det politiske kup, der har bragt regeringen til magten. Kun 8,8% deltog. Tunesiens Arbejderparti opfordrer til at samle alle progressive kræfter i kampen for et folkeligt alternativ.

Demonstration i Tunis i efteråret mod de store prisstigninger på basale varer. Foto Middle East Eye

Valgfarcen leverede sine resultater uden at skabe den mindste overraskelse. Vores befolkning har leveret et hårdt slag i ansigtet på den magt, der er resultatet af statskuppet, og til Kaïs Saïed personligt. På trods af bedrageri og forfalskning oversteg valgdeltagelsen kun lige over 8,8 % (803.638 vælgere ud af 9.136.502 vælgere, der var registreret på valglisten).

Det er et fatalt slag mod enhver påstået legitimitet, først og fremmest mod Kaïs Saïeds legitimitet og dernæst mod det marionetparlament, som han ønsker at indsætte for at legitimere sit statskup og sit populistiske regime. Det er også en uomtvistelig afvisning af hans forsøg på at udnytte symbolikken i årsdagen for revolutionens udbrud.
Tunesiens Arbejderparti hylder de folkelige masser, som fejrede denne årsdag på deres egen måde ved massivt at boykotte valgfarcen, idet næsten 92 % af vælgerne undlod at gå til stemmeurnerne.

Tunesiens Arbejderparti:

– mener, at den beskedne valgdeltagelse fjerner enhver legitimitet af det skin af et parlament, der vil blive resultatet af dette valg. Det delegitimerer hele det regime, der er resultatet af kuppet den 25. juli 2021, lige så meget som de forskellige antifolkelige, anti-patriotiske og antidemokratiske foranstaltninger, som det har iværksat.

– opfordrer det tunesiske folk og dets progressive politiske, faglige og sociale kræfter til at betragte Kaïs Saïed-regimet som ulovligt og forældet. Det er på tide, at han ryger ud, for han udgør en reel fare for landet, det er den uundgåelige fare for en fortsættelse af den underkastelses-, forarmelses- og autoritære politik, som folket rejste sig imod den 17. december 2010.

– opfordrer de progressive politiske, sociale og foreningsmæssige kræfter til at forene deres indsats for at gennemtvinge et folkeligt, patriotisk og demokratisk alternativ. Et alternativ, der skaber nye valg i overensstemmelse med revolutionens mål, for at sætte en stopper for populismen og de forskellige fundamentalistiske og reaktionære udtryk, der har forrådt revolutionen.

Tunesiens Arbejderparti
Tunis, den 17. december 2022

Tunesiens Arbejderparti er som APK medlem af Den Internationale Konference af Marxistisk-leninistiske Partier og Organisationer, CIPOML

Læs også

Tunesien: regimet optrapper politivold mod de folkelige protester

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater