Strejkedag i Italien: Stop krigen! Hæv lønnen og de sociale ydelser!

D. 20. maj organiserede den kæmpende fagbevægelse i Italien en aktionsdag mod krig med arbejdsnedlæggelser og demonstrationer under parolen “Stop krigen! Hæv lønnen og de sociale ydelser!”. Andre krav var “Nej til NATO-udvidelse og øgede militærudgifter!”, “Nej til at arbejderne skal bære byrden fra ​​krig og militærudgifter!”, Nej til lønnedgang!”

“Stop krigen! Hæv lønnen og de sociale ydelser!”

Strejke mod krigen
Af Arbeit Zukunft

Fredag den 20. maj fandt der strejker, aktioner og demonstrationer sted mod krigen i mange italienske byer. På mange områder blev produktionen stoppet, den lokale offentlige transport standsede, transport og logistik blev delvist lukket ned, skoler holdt lukket. Titusinder deltog i aktionerne i byer som Rom, Milano, Torino, Genova, Bologna, Venedig, La Spezia, Firenze, Pisa, Palermo, Catania, Messina, Cagliori og Tries. Under demonstrationerne stod der på bannere “Stop krigen! Hæv løn og sociale ydelser!”. Andre krav var “Nej til NATO-udvidelse og øgede militærudgifter!”, “Nej til at arbejderne skal bære byrden fra ​​krig og militærudgifter!”, Nej til lønnedgang!”.

Demonstrationerne passerede hovedkvarteret for fagforeninger som CISL og CGIL og stoppede op her. Taler fordømte fagforeningsledernes samarbejde med Draghi-regeringen og dens krigspolitik, som går imod det store flertal af arbejdernes interesser og ønsker.

Den italienske industrisammenslutning (Confindustria), som udnytter krisen til at få arbejderne til at betale omkostningerne ved krigsøkonomien, har været mål for voldelige protester.

Et stort flertal af arbejderne afviser krigspropagandaen. Ifølge undersøgelser afviser 55 procent af befolkningen resolut Italiens våbenleverancer til Ukraine.

Eksemplet med Italien viser, at arbejderklassen kan gøre noget imod krigskursen og mod at blive pålagt betalingen af krigens ​​byrder. Dette må vi også i Tyskland diskutere og mobilisere omkring i fagforeningerne og på arbejdspladserne.  Også her må arbejdernes kamp mod krigskursen udvikles.
Hvornår vil de første arbejderaktioner mod krigskursen, som kaster krigens byrder over på vores ryg finde sted? Lad os sætte alle kræfter ind for at sikre dette.

Streik gegen den Krieg in Italien

Læs også
Landsdækkende strejke i Italien 22. april: Sænk våbnene – Hæv lønnen!
KPnet 22. april 2022


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne