War Industry Resisters Network: Det er på tide at tage vores land tilbage fra krigsindustrien!

War Industry Resisters Network inviterer til aktionsuge i USA den 17.-24. april i protest mod krigsindustriens dominans og kontrol over amerikansk udenrigspolitik og økonomi. Krigsproduktionen skal konverteres til nyttig produktion. Pentagons budgetter skal nedsættes til gavn for og af hensyn til menneskene, jorden, freden og fremtiden.

Det er klart, at der ikke er nogen vindere i den forfærdelige krig i Ukraine – undtagen én: Amerikanske og britiske military contractors, der vil blive nødt til at ansætte en flok stærke mænd og kvinder bare for at bære deres enorme profit hele vejen til banken.

Store kampagnebidrag. 700 lobbyister. Militaristiske tænketanke. Regeringens rådgivende udvalg. Ansættelse af 1700 tidligere Pentagon-embedsmænd og fylde regeringen med deres egne folk. De militære entreprenører har talrige måder at bestemme Pentagons budgetter på, forme vores udenrigspolitik, skabe krigsfeber og vælge hvem der er vores venner og fjender.

Resultatet er $ 768.000.000.000. Det er 768 milliarder dollars. Demokrater og republikanere i Kongressen har netop vedtaget det mest oppustede militærbudget nogensinde. Det er også for 768 milliarder dollars nye fossile brændstofemissioner, der skal skabes af den største enkeltkilde til CO2-forurening på jorden: den amerikanske krigsmaskine.

Siden 2001 har disse krigsbudgetter i alt været på 14,6 billioner. Det er $ 14.600.000.000.000. Heraf gik 6 billioner dollars til military contractors. Disse billioner har finansieret nogle meget store krige, støttet besættelser, ødelagt økosystemer, forgiftet grundvand, tortureret tusinder og påført lidelser i et omfang, der er svært at forestille sig. Men denne krigsmaskines ødelæggelser slutter ikke i udlandet. Det kommer hjem i form af militariserede politiafdelinger, overvågning af de oprindelige folks beskyttelse af vandet, pleje og opdragelse af vores børn i og til en kultur med krig og vold, og selvfølgelig smerten og selvmordene hos så mange soldater.

Når 55% af vores lands diskretionære budget bliver brugt på krig og militærkontrakter, er der ikke nok tilbage til at sørge for billige boliger, offentlig transport, løft af lavindkomstgrupper, annullering af gæld for studerende, førskoleundervisning, grønne job og så mange andre ting, vi har brug for virkelig at trives.

Og alligevel, mens vi brugte billioner på militære engagementer i udlandet og ved vores grænser, var en lille virus i stand til at bringe USA i knæ på en måde, som ingen fjende nogensinde kunne: 900.000 døde; millioner af ødelagte liv; en mental sundhedskatastrofe. Vores Raytheon-missiler til en million dollar kunne ikke skyde virussen ned. Vores milliarder af dollars General Dynamics slagskibe kunne ikke synke den. Vores mest sofistikerede Boeing-jetfly kunne ikke bombe den i stumper og stykker – som når de rammer hjem og mennesker i udlandet.

Vores våben, vores hære, vores beundring af militæret vil måske nok beskytte os mod fantomer, men de er ubrugelige til at forsvare os mod de faktiske trusler mod vores nationale sikkerhed: pandemier; en klimakatastrofe, der nærmer sig; den voksende fare for atomkrig; og selvfølgelig de racemæssige, klassemæssige og politiske skel, som militarismen og vores økonomiske beslutninger kun forværrer. Her er løsningerne et effektivt og velfinansieret offentligt sundhedssystem; en Green New Deal, afskaffelsen af atomvåben, og en forpligtelse til at opbygge et samfund og en verden, hvor i der er rum for og respekt for os alle.

Vi opfordrer jer til på denne “tax day” at organisere en aktion i jeres kvarter, der er rettet mod krigsmaskinen og fremmer investeringer i en fredsøkonomi. Vi kræver, at krigsvirksomheder konverterer til nyttig produktion, og vi kræver en nedskæring i Pentagons budget af hensyn til mennesker, planet, fred og en fremtid.

Læst mere om aktionsugen her: War Industry Resisters Network

War Industry Resisters Network er en ny koalition af grupper, der modsætter sig lokale krigsvirksomheder. De er gået sammen for at fokusere på industriens kontrol over amerikansk udenrigspolitik.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne