Solidaritet med Fredskræfterne i Danmark

Støtte til danske fredskræfter fra “Nej til krig – Nej til NATO”-netværket

Vi siger nej til øget krigsoprustning. Vi vender os til den danske befolkning med anmodningen: Forbliv tro mod jeres egen suveræne vej. Afvis igen deltagelsen i en militariseret, imperialistisk udenrigspolitik i EU.


Den 1. juni 2022 afholdes en national folkeafstemning i Danmark, der skamløst udnytter Ruslands angrebskrig mod Ukraine som krænker folkeretten, med det formål at muliggøre Danmarks deltagelse i EU’s militarisering og opnå opbakning til at øge den militære oprustning til 2% BNP (bruttonationalprodukt).

Folkeafstemningen støttes i fællesskab af regeringen, højrefløjen og dele af venstreoppositionen.

Netværket ”Nej til krig – nej til NATO” støtter fredskræfterne i Danmark i deres NEJ til militarisering og oprustning. Flere våben sikrer aldrig fred, men forværrer sociale konflikter i og omkring verden. Mere til våben betyder mindre for klimaretfærdigheden. Flere våben betyder flere krige, mere ødelæggelse, mere lidelse.

Vi siger nej til øget krigsoprustning.

Vi vender os til den danske befolkning med anmodningen: Forbliv tro mod jeres egen suveræne vej. Afvis igen deltagelsen i en militariseret, imperialistisk udenrigspolitik i EU.

Nedrustning og en politik for fælles sikkerhed, en ny fredsarkitektur i Europa, der involverer alle europæiske stater, er alternativet til militariseringen af EU og af Europa.

Den Internationale Koordinationskomité Nej til krig – Nej til NATO-netværk

02.04.2022


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne