Støjberg afsløret og dømt som kriminel

Dommen i rigsretssagen mod tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg er faldet med 60 dages ubetinget fængsel. Der var tale om et lovbrud og manipulation af de ansatte i ministeriet, der stod så tydeligt afsløret, at de politiske magthavere og systemet selv ville stå klædt af til skindet, hvis det var endt med en frifindelse.

Støjberg selv fortsætter efter dommen sin løgnagtige rolle som den sande forsvarer af kvinders og unge pigers rettigheder, og kan nu også indtage martyrrollen som ståsted for sin fremtidige politiske karriere.

Cathrine Pedersen fra APK udtaler efter domsafsigelsen:

”Inger Støjberg taler efter dommen hyklerisk om, at hun blot ville ”beskytte piger, der kommer hertil” og fremstiller sig selv som forsvarer af ”danske værdier”. Men det har aldrig nogensinde handlet om at forhindre tvangsægteskaber for mindreårige piger. Støjberg har kun villet fremme den aller mest reaktionære og indvandrerfjendske politik ved at gennemtrumfe at skille asylpar ad. Man skal kun møde hindringer og umenneskelige metoder, når man søger asyl i Danmark.

Det er nøjagtig den samme tankegang og politik vi ser fra Mette Frederiksens regering, der hetzer mod indvandrere og forskelsbehandler i alle sammenhænge lige fra ghettolovene til at gøre indvandrerkvarterer til syndebukke for coronasmitte.

Afvisningen af flygtninge vil regeringen nu sætte i system ved at henvise asylsøgere til at søge asyl i et fjerntliggende land i Afrika, hvor de kan rådne op i en lejr. Lige som det allerede sker herhjemme med afviste asylansøgere til f.eks. Syrien. De kan ikke rejse hjem, men anbringes alligevel i et hjemrejsecenter, med håbløse forhold værre end i et fængsel.”

Sorte kræfter i landet kappes nu om Inger Støjbergs gunst. Dansk Folkeparti har store forhåbninger om en genoplivelse af deres smuldrende parti ved at benytte Inger Støjbergs status som fuldblods indvandrerfjendsk bannerfører. Ifht Støjbergs mulighed for at være valgbar til Folketinget med en fængselsdom ser Morten Messerschmidt, der selv står overfor en dom for økonomisk kriminalitet ingen hindring. Det samme gælder formand Thulesen Dahl, der byder Støjberg velkommen, hvis hun vil, mens gruppeformand Peter Skaarup hylder Inger Støjbergs handlinger og simpelthen afviser dommen.

Den reaktionære, indvandrer- og menneskefjendske politik må afvises overalt! I alle sine former, fra det yderste højre til den socialdemokratiske regering.

Som APK skriver i sin kongresberetning:

”Den socialdemokratiske regering med statsminister Mette Frederiksen og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye har gjort en dyd ud af at overhale reaktionen indenom, når det gælder om at føre sort politik på dette område. Den tidligere integrations- og venstreminister på dette felt Inger Støjberg er midt i en rigsretssag for nogle af sine handlinger. Den nuværende socialdemokratiske regering afholder hemmelige forhandlinger med flere afrikanske lande om at etablere danske flygtninge- og asyllejre i Afrika, mens Danmark skal være med til at befæste EU’s Frontex-grænser og holde EU inde bag mure, pigtråd og militær.”

Læs hele beretningen her
For en revolutionær vej ud af kapitalismens kriser – Beretning til APK’s 9. kongres. Del 1.

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater