USA: Udtalelse om Rittenhouse frifindelsen: Nok er nok

Frifindelsen af en ung bevæbnet Trump fanatiker, der skød og dræbte to under urolighederne i sommeren 2020, har vist hvor dybt råddenskaben stikker i det amerikanske retssystem. Den unge drabsmand hævdede, at han skød i selvforsvar, og domstolen gav ham ret. Ved at anerkende den højreekstreme terror som “selvtægt” har regeringen givet et mandat og erklæret åben jagtsæson på dem, der kæmper for retfærdighed.

Udtalelse af American Party of Labor.

Demo: “National Alliance Against Racist and Political Repression” den 21. november 2021

Nok er nok

Det amerikanske arbejderparti fordømmer sammen med alle progressive kræfter i USA den uhyrlige frifindelse af Kyle Rittenhouse for anklagen om mord på to personer og forsøg på mord på en tredje, ved domstolen i Kenosha, Wisconsin. Hele nationen så det klare justitsmord, Wisconsin domstole begik og den åbenlyse forudindtagethed hos dommer Bruce Schroeder, et ansigt af forkalket racistisk amerikansk “retfærdighed”. TV-transmissionen fra retssagen blev massivt samlet op og diskuteret af de selv samme mainstreammedierne, som i årtier har været med til at udbrede mytologien om den ”urolige, bange og uskyldige hvide mandlige morder”, som Rittenhouse forsvar hvilede på.

Rittenhouses skyld er tydelig at se, og hans teatralske krokodilletårer i retten står i skarp kontrast til hans morderiske handlinger i Kenosha, under protesterne mod politiets nedskydning af Jacob Blake. Alle progressive menneskers vrede i USA i kølvandet på denne afgørelse er berettiget, men som parti og som arbejderklassen forskellige folk i USA, nægter vi endnu en gang at falde i den fælde at bede forskellige regeringsniveauer om retfærdighed og protestere i nogle få uger blot for at trække os tilbage i progressive kredse bagefter. Ved at anerkende den højreekstreme terror som “selvtægt” har regeringen givet et mandat og erklæret åben jagtsæson på dem, der kæmper for retfærdighed – nok er nok!

Vores reaktion på den højreekstreme trussel, vi står over for i gaderne, skal til gengæld være mere gennemgribende end møder og marcher i bycentre. Domfældelsen af én fascistisk bølle vil ikke fjerne roden i det kapitalistiske system, hele maskinen skal skrottes. Med henblik herpå skal vi rejse folkelige krav om at opløse det korrupte rets- og lovgivningsapparat, modstå tiltrækningen af ineffektive halve foranstaltninger og opbygge uafhængige organer med og af det arbejdende folk.

Det er kun gennem den forenede, organiserede handling af arbejdende, undertrykte og revolutionær indstillede mennesker, at den fascistiske offensiv kan vendes, inddæmmes og ødelægges.

Vi støtter arbejderklassens og de undertryktes ret til at træne og forsvare sig mod fascistisk vold.

Vi kræver øjeblikkelig afvæbning og forbud mod alle fascistiske, racistiske og white-nationalist organisationer!

Fascisterne ud! – ¡Fuera fascistas!

Der er ingen fascisme uden kapitalisme! Afskaf det system, der muliggør fascistisk selvtægt!

The American Party of Labor

Original artikel: APL Statement on the Rittenhouse Ruling: Enough is Enough


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater