29. november: Arbejdet blev nedlagt på sygehuse over hele landet

Sygeplejersker og andre faggrupper har igen i dag gennemført en times strejke på en lang række sygehuse landet over. Problemerne er akutte, og kampen for penge til det blødende sundhedsvæsen fortsætter. Vi bringer billeder og tekst fra nogle af dagens mange arbejdsnedlæggelser. Solidaritet og fælles kamp blev også demonstreret i dag gennem opbakningen fra andre grupper – offentligt som privat ansatte.

Odense Universitetshospital

Fra morgenens arbejdsnedlæggelse meldes der om en super god og fattet “vi bliver ved”-stemning. Også SOSU-ansatte havde her nedlagt arbejdet.

Sygeplejerske Mette Vestergaard Jørgensen udtalte bl.a.:

Sygeplejerske Mette Westergaard Jørgensen

– Vi bliver ved at at råbe op om de kaotiske forhold hvor sengepladser lukkes ned pga mangel på personale og som går ud over den danske befolkning.
-Det er utilgiveligt at Christiansborg ikke tager vores advarsler og situationen alvorligt, men mere er optaget af diskussion af mink sms´er.

Se video fra Odense (TV2)

Både DSR og FOA repræsentanter var oppe med deres rituelle danske model optræden om “fredspligt” med opfordring til at genoptage arbejdet straks.

Her måtte FOA repræsentantens fortalelse om en “ulovlig arbejdsnedlæggelse” straks korrigeres til en OK-stridig efter reaktion fra de strejkende – der tager trusler om bod med ophøjet ro.

Rigshospitalet

Igen var der god opbakning til arbejdsnedlæggelsen på Rigshospitalet. Her er der fagligt møde i forhallen.

Se video fra Rigshospitalet

Foto: AIB

Ved strejken på Rigshospitalet deltog også en stor gruppe unge højskoleelever fra Krogerup Højskole. De kører en meget aktiv kampagne mod det offentlige sundhedssvigt. De kan findes på facebook –  Se STOP SUNDHEDSVIGT

 

 

 

 


Aarhus Universitetshospital – Skejby

Anæstesi afdelingen – et af de steder på AUH, hvor der er akut mangel på sygeplejersker

Der var igen arbejdsnedlæggelse og stærkt fremmøde på sygehuset i Skejby. De strejkende kunne fortælle om aflyste og udskudte operationer, også patienter med cancer oplever nu, at få udsat deres operation pga mangel på sygeplejersker. I øjeblikket er der 29 ubesatte stillinger på sygehuset, og der bliver lukket hele sengeafsnit ned. Under OK-strejken var det på flere afdelinger umuligt at udtage sygeplejersker til strejke, da man allerede kører med nødberedskab.

Stemninger er, at politikerne må få øjnene op og løse situationen, der er dybt alarmerende. ‘Løsninger’ der blot skal få sygeplejerskerne til at tage ekstraarbejde afvises fuldstændigt, de såkaldte FEA-tillæg (frivilligt ekstraarbejde).

– Vi giver ikke op. Vi gør det for patienterne, vi tager ikke patienterne som gidsler, men det modsatte. Vi vil passe på vores patienter, det er ansvarlighed, som en af sygeplejerskerne sagde det til KPnet.


Idéen om “Fælles sag på tværs af fag” blev demonstreret på mange måder ved sygehusene i dag – se bl.a. gruppen i Århus

Ingen tager ekstravagter frivilligt, men bliver pålagt det, hvis situationen er akut. Der forventes også en række opsigelser i morgen på AUH, som en del af protesten.

Én ting står fast, de aktionerende sygeplejersker fortsætter deres kamp, og nye arbejdsnedlæggelser kan ikke udelukkes, udtaler sygeplejerske Mette Bak Pedersen til KPnet.

Se video fra morgenens strejke på AUH

Se også fra TV2 Østjylland
100 sygeplejersker nedlagde arbejdet i en time

Roskilde Sygehus

Strejkestøttekomitéen i Frederikssund skriver:
Som altid i Roskilde …. super go’ stemning og kampgejst fra alle de forskellige faggrupper som hvergang deltager 🙂 …… & en go’ aftale om at vi holder kontakten & at Strejkestøttekomitéen er parat til at slutte op når som helst fremover – kampen fortsætter ufortrødent 😊💪‼
Se facebookHolbæk Sygehus

Her deltog ca. 50 sygeplejersker i arbejdsnedlæggelsen og lidt flere i manifestationen. ”Vi er alle bekymret” –  som et stort banner pointerede. Bekymret for et blødende sundhedsvæsen. En af sygeplejerskerne nævnte, at den store mangel på sygeplejersker – akut er der nævnt tal på omkring 4000 landet over! – giver sig konkret udtryk af lukning af sengepladser også på Holbæk Sygehus. Her hænger der opslag, der opfordrer sygeplejerskerne til at tage ekstra vagter, så grotesk er det, at sygeplejerskerne nu trækkes for en times arbejdsnedlæggelse med mere samtidig med, at de opfordres til at gøre en ekstra indsats. Ansvaret er politikerne og ledelserne der i årevis har ignoreret situationen.

Hillerød Sygehus

 

Se video fra Hillerød Sygehus

Svendborg Sygehus

Læs også

APK’s udtalelse
Styrk den fælles kamp for at sprænge rammerne

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne