Fjern den gensidige forsørgerpligt for alle!

Af Gitte Wilsdahl Christensen

Jeg hverken kan eller vil juble over, at gensidig forsørgerpligt, måske fjernes for nogle pensionister. Ikke når de svageste sidder tilbage med lorten.

Det kan sgu ikke være rigtigt, at man skal gøres fattigere end andre fordi ens partner/ægtefælle ikke kan få et arbejde, eller er for syg til at få et. Det er diskrimination af værste skuffe.

Fjern nu den gensidige forsørgerpligt for alle. Den er et levn fra gamle dage, hvor kvinden gik hjemme og passede børnene og hjemmet, og manden sled sig selv ihjel for, at tjene nok til at hele familien kunne overleve.

I dag er priserne på husleje og fødevarer eskaleret i en sådan grad, at mennesker på overførselsindkomst ikke har til saltet til et æg, når huslejen og andre udgifter er betalt. Det er skammeligt i et såkaldt velfærdssamfund som vores.

Hvorfor må de svageste i samfundet ikke have råd til, at føre et liv som alle andre? Hvorfor må de ikke få mad på bordet, hver dag som alle andre? Hvorfor må de ikke have råd til livsvigtig medicin, tøj på kroppen, en oplevelse præcis som alle andre? Og hvorfor skal nogle straffes for, ikke at kunne arbejde?

Skal vi virkelig have et samfund, hvor mennesker lader sig proforma skille, fordi de ikke kan overleve, hvis begge parter er på pension, eller den ene er på pension og den anden er på kontanthjælp på grund af sygdom?

Så nej, jeg jubler bestemt ikke og er faktisk rasende over, at man i visse partier sidder og jubler over den forskelsbehandling, der er lagt op til. Men det viser mig så også bare, at jeg havde ret i min formodning om, at de vil skide os et stykke uanset om de sidder i blå eller rød blok.

Af Gitte Wilsdahl Christensen

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater