Demonstration: Stop angrebet på unge og arbejdsløse

Demonstration tirsdag d. 21. september kl. 16:30
Sted: Beskæftigelsesministeriet – Holmens Kanal 20 

Baggrunden for demonstrationen – arrangeret af uddannelsesøgende,  dagpenge-og kontanthjælpsmodtagere og en række partier på venstrefløjen, herunder APK – er arbejdsgiver regeringens kyniske reformudspil med nye omfattende angreb på dagpengeretten og ydelsen for unge og arbejdsløse.
Konkret vil det bl.a. betyde at dimittendsatsen nedsættes med 4000 kr. pr. mdr. og dagpengeperioden nedsættes fra to til èt år. Samt indførelse af tvangsarbejde i form af løntrykkende fuldtids “nyttejob” for kontanthjælpsmodtagere. Det er NU der skal siges fra inden deres lovforslag vedtages.

I indkaldelsen til demonstrationen, der er indkaldt under overskrifterne “Stop angrebene på de unge og arbejdsløse” – “Nej til dagpengeforringelser og tvangsarbejde” hedder det:
“Mette Frederiksen, Peter Hummelgaard og resten af den socialdemokratiske regering har med sit nye reform-udspil “Danmark kan mere 1” hevet det tunge skyts frem og sigter mod at smadre dagpengeretten for unge og brutalisere kontanthjælpssystemet yderligere.
Med regeringens udspil vil nyuddannede dagpengemodtagere på dimittendsats miste 4.000 kr. om måneden og deres dagpengeperiode bliver reduceret fra to til ét år. Mange vil få svært ved at få enderne til at mødes.
Samtidig vil regeringen endnu engang gøre “indvandrere” til syndebukke og trampe på de, som allerede er nederst på samfundsstigen. Mennesker på kontanthjælp, som vurderes at have “integrationsbehov”, vil regeringen tvinge ud i løndumping på fuld tid gennem tvangsarbejde i såkaldte nyttejob. Det vil presse lønniveauet generelt og gå ud over reelle job på almindelige vilkår.
Det nægter vi at acceptere stiltiende!
Derfor går vi på gaden foran Beskæftigelsesministeriet tirsdag den 21. september kl. 16:30. Det er NU, at der skal lægges pres på politikerne inden disse forslag bliver vedtaget. Del begivenheden, inviter din venner og spred budskabet på din uddannelse, arbejdsplads og blandt alle andre du kender.”

Arrangørerne er: 
HUMrådet på Københavns Universitet, Jobcentrets Ofre, Arbejdsløshedsklubben i BJMF, Revolutionære Socialister, Arbejderpartiet Kommunisterne, Enhedslisten Nordvest, Kommunistisk Parti, SFU (Socialistisk Folkepartis Ungdom), Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination, Internationale Socialister

Læs også
APK, Arbejderpartiet Kommunisternes udtalelse:
Stop regeringens tyveri af dagpengene – Stop tvangsaktivering

Begivenheden på FB:
Demo: Stop angrebet på unge og arbejdsløse!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne