Kom med i strejkestøtten! På gaden og i strejkestøtte komiteer

Sygeplejerskerne var i aktion torsdag morgen ved Nørreport Station. Og skal man dømme efter reaktionerne her nyder deres strejkekamp stor opbakning. Også den nyligt oprettede strejkestøtte komite i Frederikssund var på banen og blev modtaget med begejstring af sygeplejerskerne. Strejkestøtte komiteer giver helt nye muligheder for at udvide støtten, hjælpe sygeplejerskerne og sprede solidariteten som ringe i vandet.

Nørreport torsdag morgen

Dyttende håndværkervogne, busser, lastvogne, personbiler samt klokkeklemt fra de forbipasserende cyklister viste at der er stor opbakning til sygeplejerskernes strejkekamp for ordentlige løn-og arbejdsforhold.

Og sygeplejerskerne kan virkelig få gang i kampgejsten og humøret med kampsange til gammelkendte melodier og kampråb.

Hva vil vi ha?- Ligeværdig løn!

En repræsentant fra socialrådgiverforeningen overbragte en solidaritetshilsen fra Socialrådgiverforeningen og 3F København.

Strejkestøtte komiteer

I Frederikssund er der netop dannet en strejkestøtte komité, som var taget til morgenens demonstration for at bakke op.

Kristian fra støttekomiteen fortæller:

Sygeplejerskerne var super glade for at vi dukkede op – og vi var rigtig glade for at se dem med al deres gejst.
Vi er netop gået i gang og en god flok har allerede meldt sig til at være med, og vi mødes i morgen, fredag kl 15 til planlægningsmøde. Hvis man vil være med kan man skrive en besked på facebook.

Vi vil selvfølgelig også lave aktiviteter i Frederikssund. De første idéer der har været er f.eks. at stå ved broen over til Frederikssund med bannere, vi kan lave støtteudtalelser, få noget i de lokale aviser og meget mere Og vi kan så at sige være arme og ben for sygeplejerskerne der er i strejke, få viden ud om strejken.

Link til støtte komiteen her

Der skal penge på bordet!

En af de strejkende sygeplejersker, Julie Schou har været med til at arrangere dagens demonstration. Hun siger til KPnet:

– Det er fantastisk at andre støtter os, som nu med strejkestøtte komiteen. Vi synes jo også vi kæmper en kamp for mange flere.

Støtten udvikler sig nu på flere måder, der var f.eks. også socialrådgivere med på vores demonstration, støtten kommer ikke så meget fra toppen, men fra lokale afdelinger. De vil jo også gerne have mere i løn. Og hvis vi får mere bliver der også bedre muligheder for dem. Onsdag lavede BJMF en støtteaktion hvor de gav pølser og sodavand til de strejkende.

Julie uddyber videre om deres kamp:

– Den danske model kan vi ikke bruge til noget. Den holder sig indenfor den faste ramme der er sat af. For os er kravet, at der skal penge på bordet, at der skal findes flere penge. Lønkomiteer har vi set før, uden der kom noget ud af det, så hvorfor det denne gang skulle løse noget er ikke let at tro på.

– Der er lige kommet nye tal fra DSR, 5% af alle sygeplejersker har i februar søgt andet arbejde. Lønnen er alt for lav.

– Lige nu er det vigtigt at vi får befolkningens støtte, at alle tager stilling. Vi fortsætter med nye demonstrationer og hver mandag er vi på Dronning Louises Bro. Det er vigtigt at være synlige. At vise at vi stadig strejker, og hvad vi kæmper for.
Reaktionerne er overvejende positive, folk ringer med ringklokkerne og dytter.

Stemningen var således i top. Kampviljen usvækket – og der er hermed lagt op til et gensyn ved demonstrationen ved Christiansborg på lørdag.

Se

Demonstration for ligeløn – støt sygeplejerskerne

Lørdag d. 10. juli kl 11-14, Christiansborg Slotsplads

Læs også

Udvid støtten og solidariteten til strejken mod uligeløn og underbetaling!
Af Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater