Imperialismens totale kaotiske nederlag i Afghanistan

Nederlaget i krigen mod Afghanistan er nu totalt. Efter 20 års krig ligner den kaotiske flugt fra Kabul mest af alt scenerne fra Saigon i 1975. Afghanistans præsident, Ashraf Ghani, er flygtet ud af landet. Taliban har vundet frem i hele landet og står nu ved hovedstad Kabul. Imens har USAs militær overtaget kontrollen med Kabul lufthavn, og advarer alle civile der forsøger at rejse ud af landet mod at stimle sammen ved lufthavnen.

Den kaotiske afslutning på USA’s og Danmarks 20 års krig mod Afghanistan, afslører helt tydeligt at intet af det som forsvarsministeriet har fortalt om frie valg, og opbygningen af den afghanske stat, har hold i virkeligheden. Danmark har været en del af en ulovlig krig og en besættelsesmagt! Der var ingen folkelig opbakning til det indsatte regime, dens præsident eller marionet regering. I samme sekund den udenlandske militære støtte trak sig, så væltede det hele som den rådne kulisse, det hele tiden har været.

Stadig for få dage siden stod den danske regering fast på at Afghanistan var et fredeligt sted, og det var ok at sende flygtningen tilbage. EU har fastholdt samme linje og har nægtet at tage imod bådflygtninge fra Libyen og andre steder. EUs og Danmarks konsekvente overtrædelse af FNs flygtningekonvention, står endnu en gang afsløret af virkeligheden.

For det afghanske folk har den Amerikanske invasion intet bragt med sig andet end nye korrupte ledere. Forhåbninger om at imperialismens håndlangere kunne komme med fred og demokrati, har atter vist sig som håbløse illusioner. Imperialismens formål har aldrig været at indføre fremskridt, det var kontrol over adgang til ressourcer, og strategiske geopolitiske drømme.

Befrielse og fremskridt må komme inde fra et land selv. Og må ske i kamp mod imperialisterne. Det er imperialisterne, der har finansieret og bevæbnet Taleban, og de islamistiske terrorgrupper som ISIS. Det er også imperialisterne der bevæbnede det indsatte regime, dens præsident og hans marionet regering. Skal det Afghanske folk have frihed, skal de bekæmpe alle imperialismes lakajer.

Dansk krigsdeltagelse må stoppes – Danmark ud af NATO

Læs også ArbejderPartiet Kommunisternes (APK) udtalelse ved krigens begyndelse september 2001: “Terrorkrig” – Nej!

Og Klaus Riis præcise analyse fra 22. december 2001: Krig mod Afghanistan – og hele Mellemøsten


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne