Fagligt møde online 6. maj: Hvordan får vi fagforeninger der kæmper?

Alle erfaringer fra OK21 siger, at hvor der har været organiseret aktivitet og initiativer blandt medlemmerne er kampviljen mobiliseret og Nej-procenten langt højere end hvor kun fagtoppen er kommet til orde med deres massive ja-kampagne. Hvordan styrker vi den faglige kamp, og hvordan bygger vi solidariteten op med de grupper der måske snart skal ud i strejke? APK inviterer til fagligt møde på tværs af fag. Oplæg fra sygeplejerske Thomas Sørensen og Karna Larsen, bestyrer af facebookgruppen Bak Op om de offentligt ansatte.
Onlinemøde torsdag d. 6. maj kl. 16.30 – 18

Nej procenten ved OK21 var høj mange steder på det offentlige område, og sygeplejerskerne og radiograferne stemte et Nej igennem, og kommer måske ud i strejke. Nej’et kom på trods af fagtoppens ensidige kampagner for at sluge det elendige resultat.

Og rent faktisk stemte hele afdelinger nej, der hvor man var aktive og sagde top ledelsen imod. Det kan ses af resultatet fra FOA MariagerFjord, hvor bestyrelsen skar igennem påstanden om at ‘det var det bedst opnåelige’ og anbefalede et Nej. Det viser at kampviljen rent faktisk er til stede blandt medlemmerne.

Lige nu gælder det bred og omfattende faglig og folkelig opbakning til de grupper, der har stemt Nej. Vi vil diskutere, hvordan solidariteten kan udvikles.

Hvad er de næste skridt i den faglige kamp for flere hænder og mere i løn – ikke alene blandt de offentligt ansatte også blandt privatansatte rengøringsassistenter, buschauffører mv.

Vi holder hver måned et netværksmøde for fagligt aktive, som vil have mere kamp og handling i de faglige klubber og foreninger.

På mødet d. 6. maj bliver der oplæg fra fagligt aktive, bl.a. sygeplejerske Thomas Sørensen og Karna Larsen, lærer og bestyrer af facebookgruppen Bak Op om de offentligt ansatte.

Se begivenhed på facebook

Link til mødet

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater