Træk de franske tropper ud af Mali og Sahel nu!

Macron og fransk imperialisme fastholder den militære tilstedeværelse i Sahel-området på fuldt tryk. Missionen er blevet bakket aktivt op af Danmark, der gennem flere år har været en del af den fransk ledte militæroperation Barkhane.

“Franske tropper ud af Sahel – ud af Afrika!

Af Frankrigs Kommunistiske Arbejderparti, PCOF

Efter at have fastholdt en vis tvetydighed angående en evt reduktion i antallet af franske tropper i Mali og Sahel erklærede Macron under G-5 mødet [Burkina Faso, Chad, Mali, Mauritanien og Niger] at der ikke kunne være tale om at reducere i den franske militære tilstedeværelse, mens man “på samme tid” optrappede de militære aktioner “i forsøget på at halshugge” de jihadistiske organisationer.

Denne beslutning har alvorlige konsekvenser, først og fremmest for befolkningerne i G-5 landene, hvor afvisningen af den franske tilstedeværelse fortsætter med at manifestere sig, på gaden, i diskussioner, på nettet og i medierne, på trods af at lederne i landene forsøger at holde modstanden nede. Beslutningen vil betyde flere militære operationer, der resulterer i civile tab og ødelæggelser af enhver art. To millioner fordrevne mennesker lever allerede i den største elendighed og usikkerhed, hvor den eneste hjælp er solidariteten fra værtslandenes befolkning og fra hjælpeorganisationer.

Det betyder også, at Macron og hans regering stoler på, at militærhierakiet erklærer “sejre”, hurtigst muligt, i retning af eliminering af de bevæbnede gruppers ledere.

Det er videreførelsen af “krigen mod terror”, som også – bedragerisk – hævdede, at have en social og politisk dimension, set i forhold til en “beskidt krig”.

De er kun interesseret i resultater, “uanset hvad det koster” uden et øjeblik at tage højde for, at disse væbnede grupper øger deres indflydelse blandt befolkningerne, fordi de bliver afvist på alle niveauer.

Macron kan ikke stoppe fremvæksten af kritik mod hans krig, mod det militære engagement og de mål der er sat. Dertil kommer den diktatoriske måde beslutningerne bliver taget, symboliseret af Forsvarsrådet, der tager beslutningerne om alt i en snæver gruppe: fra sundhedspolitik til krigen i Afrika.

Kampen for tilbagetrækning af franske tropper stopper ikke med erklæringen fra Macron, tværtimod. Vi må arbejde for at kravene bliver taget op af arbejdernes organisationer, de folkelige bevægelser, af ungdommen osv.

De første fællesinitiativer der allerede har fundet sted (som initiativerne d. 4. og 13. februar i Toulouse) viser, at opfordringerne har fået response.

Kravet må bringes op og udtrykkes i alle sammenhænge – det må skrives på murene!

Paris, d. 18. februar, 2021

Frankrigs Kommunistiske Arbejderparti, PCOF

www.pcof.net

facebook.com/PartiCommunistedesOuvriersdeFrance/

Læs mere om operation Barkhane og Danmarks deltagelse her

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater