Akut brug for flere lærerhænder til fjernundervisningen: Pandemi-hjælpepakker til folkeskolen nu!

Albert du skal slukke for din mikrofon” siger en lærer med påtaget tålmodighed for 33. gang på morgenens zoom-møde mellem klassens lærere og eleverne i klassen. I modsætning til nedlukningen i foråret skal lærerne nemlig denne gang sidde på skolen og fjernundervise alle børn fra nulte til niende klasse. Samtidig med deres egne børn er hjemsendt. Men at fjernundervise 25 seksårige fra en skole er umuligt så der trækkes store veksler på forældrene.

Både elever og forældre oplever et meget større pres for at præstere end i sidste nedlukning. Børnene har almindeligt skema nu, ugeplaner der skal overholdes og lektier der skal nås. Enkelte børn er i nødpasning på skolerne, men langt de fleste er hjemme med forældre der også er på arbejde.

I foråret var alt så nyt og en helt ekstraordinær situation der kunne alle, selv min chef forstå at jeg ikke kunne nå noget” fortæller en hjemmearbejdende far til KPnet.

“Nu er det ligesom bare blevet normalen og min arbejdsplads forventer jeg når mine opgaver som når børnene ikke er hjemsendte. Jeg står op kl 5 for at nå at arbejde nogle timer inden jeg skal hjemmeskole pigerne, og så arbejder jeg også hver aften, men jeg er alligevel bagud”.

Alle kan se det er en uholdbar situation. Specielt hvis den skal stå på i mange uger eller måneder. Det skal ikke være børnenes, forældrenes og lærernes ansvar at det ikke må koste noget at lukke skolerne ned og ændre alle forudsætninger for undervisning.

Det er urimelige arbejdsvilkår for lærerne og det er et ødelæggende pres for børnefamilierne. Der skal mange, mange flere lærerhænder til at løfte denne kolossale opgave. På trods af at lærerne så åbenlyst er en del af frontarbejderne i kampen mod pandemien står vi overfor en OK21- forhandling hvor arbejdsgiverne – læs regeringen, det er de samme – ikke har tænkt sig at give lærerne mere i løn og bedre arbejdstidsvilkår. Men dette må være et ufravigeligt krav vi må stå sammen med lærerne om.

Højere løn og bedre arbejdsvilkår til OK21 – Pandemi-hjælpepakker til folkeskolen nu!

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne