Forældres opfordring til pædagogerne: Nedlæg arbejdet

I går – den 5. januar – kom der endnu flere restriktioner til Danmark, der endnu engang er lukket ned. Men landets daginstitutioner skal fortsat holde åbne på trods af den skærpede smittesituation og på trods af at smitten stiger blandt pædagoger. Det er nødvendigt for at forældrene kan komme på arbejde. Men i institutionerne halter den helt basale sikkerhed for børn og pædagoger mod virussen.

Der er ikke rengøringspersonale til at vaske legetøj og kontaktflader. Der er ikke pædagoger nok til at dele børnene op i små grupper.  Vi har igen og igen har set regeringen tage milliard-chekhæftet frem når det kommer til kompensation til arbejdsgivere, men der kommer ingen hjælpepakke til pædagogerne. Ikke flere hænder til at tage over når pædagogerne bliver smittet og ingen ekstra hænder til rengøring.

Samtidig med at de offentlige arbejdsgivere forhandler OK21, hvor de har tænkt at spise daginstitutions personalet af med en vedligeholdelses overenskomst uden reelt løft på lønnen og arbejdstiden, vil de lige have at personalet skal arbejde under helt urimeligt fagligt og uforsvarligt pres med fare for helbred og for at blive en omvandrende smittekilde.

Pædagogerne er utrygge og reelt i fare for deres liv, ære og velfærd, og forældrene er pressede.

”Selvfølgelig er der nødt til at være færre børn per voksne for at det skal hænge sammen – i sær nu med det stigende smittetryk” fortæller en mor fra Københavns Nordvest-kvarter til kpnet, “men jeg forstår ikke hvorfor regeringen ikke sætter penge af til flere pædagoger og flere rengøringsassistenter i børnehaverne. Jeg har hørt at minkavlerne vil få 22 millioner hver, så må der da også kunne blive til lidt flere pædagoger, så de kan gå trygt på arbejde og vi kan sende vores unger trygt af sted”.

Fagtoppens løsning er at bede forældrene om at holde børnene hjemme. Men den opfordring vinder ikke genklang blandt forældrene.

”Jeg synes det er usolidarisk at pædagogernes fagforening prøver at tørre den af på forældrene. Hvordan skal jeg kunne sige til min chef, at jeg gerne vil holde mit barn hjemme for at hjælpe pædagogerne?” tilføjer en anden mor. ”Pædagogernes liv og velfærd er i fare lige nu på grund af smittetrykket, og så har de jo ret til at strejke. Det synes jeg hellere de skulle gøre. Så det ville jeg støtte dem i.”


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater