Demonstration for overenskomst: Arbejdsdage på 12 timer – 28 dage i træk

Dette er virkeligheden for de udenlandske maskinførere og bygningsarbejdere på Femern-byggeriet, hvor det hollandske konsortium Fehmarn Belt Contractors har vundet licitationen på første del. Og disse forhold er blevet godkendt af Arbejdstilsynet og med den danske stat som bygherre. Fagligt aktive demonstrerede i dag i Rødbyhavn for overenskomst.

Foto: 3F

Den arbejdstidsaftale der fungerer er indgået udenom 3F, der siden byggeriets start i februar har krævet en overenskomst med danske løn- og arbejdsvilkår. Onsdag morgen demonstrerede fagligt aktive i Rødbyhavn på Lolland.

Beslutningen om de store byggeprojekter bliver altid gennemført ved hjælp af argumentet ”det skaber arbejdspladser”. Det er tydeligvis ikke arbejdspladser til danske bygningsarbejdere – og jobsene er på discountløn- og arbejdsforhold. Det er hvad EU’s princip om det indre marked og kravet om udlicitering fører med sig.

Byggeriet gennemføres for skattekroner og Femern A/S er ejet af staten. Herfra lyder der ingen krav til arbejdsforholdene eller krav om overenskomst. Der er tale om statsstøttet løndumping, der samtidig hjælpes på plads af Arbejdstilsynet der har givet arbejdsvilkårene deres grønne stempel.

Se video

Læs også
Byggeriet af ny Storstrømsbro får ikke arbejdsløse i job
KPnet 18. juni 2020

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater