Opbakning til kravet om 65 år som pensionsalder: Vi vil ikke arbejde til vi dør!

I APK, København var vi forleden ude på UCPLUS, transportskolen, med vores løbeseddel om kortere arbejdstid og lavere pensionsalder. Modtagelsen var rigtig positiv, ligesom som de andre gange, vi har været der – og med stor opbakning til kravet: pensionsalderen skal max være 65 år!

Buschauffører i aktion ved OK20

Vi talte med buschauffører, taxachauffører, vagtfolk m.fl. Alle gav udtryk for, at kravet om de 65 år er det rigtige. En ung fyr sagde det, som mange frygter: Jeg skal arbejde til jeg dør!

Vi fik en længere snak med en gruppe taxachauffører, som fortalte at taxamarkedet slet ikke er kommet i gang endnu efter Corona-stoppet. De har virkelig svært ved at hive en bare tålelig dagløn hjem, selv om de endda kører længere tid end før. En grund hertil er også liberaliseringen af taxakørsel, som har betydet at der er strøet ud med bevillinger. De gamle chauffører skal nu kæmpe om turene med mange nye biler. Det er de meget vrede over – det er uværdigt, nedslidende og koster dyrt på timelønnen.

Som tidligere gange oplevede vi, at folk læste i løbesedlen og at snakken straks gik mellem de grupper af arbejdere, der forlod frokoststuen, hvor vi bl.a. stod.

Lisbet Bonde, APK København

 

Se løbesedlen her i pdf

Læs også

Kapitalen skal betale krisepolitikken – for en revolutionær vej ud af krisen!

Pensionsalder fokus – Hvor skal vi hen du?

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater