Skeletterne vælter ud af skabet

Endelig kom varmen og sommeren. Man smider tøjet for ikke at få hedeslag, men hvad pokker, vi har jo længtes efter det. Selv skeletterne har fået det for varmt i skabet. De vælter osse ud for at blive afkølet.

Af Karsten Jonassen, APK

Lad os bare starte herhjemme. Regeringen gennemførte i lyntempo en række særlove, hvor der bl.a. blev indført et forsamlingsforbud. Det forbud gjaldt alle, osse domstolene. Men her ser det ud til, at regeringen har forregnet sig, når det kommer til, hvor meget den kan bestemme. Ifølge grundloven er domstolene uafhængige, og et generelt forsamlingsforbud kan således ikke ifølge grundloven gælde for domstolene. Det er kun domstolene selv, der kan beslutte det. Vi har jo dog stadig formelt en grundlovsgiven adskillelse af den lovgivende, den dømmende og den udøvende magt. ”Der vil blive begået fejl”, sagde børnenes statsminister. Og jeg skal da love for, at det må kaldes en fejl at overtræde grundloven. Det får nu nok ingen konsekvenser, men det er da lidt tankevækkende, at det sker uden, at nogen pipper særlig højt. Det er nemt at sætte rettigheder og dele af grundloven ud af kraft.

Tidligere minister Inger Støjsender er for tiden hovedperson i kommissionshøringer om den af hende krævede ulovlige adskillelse af asylpar. Hvis det ikke var så sørgeligt, så ville man kaste sig rundt af grin, når man tænker på, hvor mange forskellige forklaringer støjsenderen er kommet med for at redde sit eget skind. Der er absolut ingen tvivl om, at hun er fuld af løgn. Det kan man åbenbart godt være og samtidig have fuld opbakning som næstformand i partiet Venstre. Man kunne fristes til at sige, at det ikke er nogen overraskelse. Venstre har i mange år haft tradition for en absolut blakket moral. Blot et par eksempler:

Anders Fogh Rasmussen blev fyret som finansminister på grund af ”kreativ bogføring”, hvad man i almindelig daglig tale ville kalde snyd og bedrag. Få år senere var han tilbage som statsminister, hvor han foruden en hel del andet skidt osse gjorde sig skyldig i krigsforbrydelser sammen med sin bonkammerat George Bush. Det banede vejen for topposten som chef for NATO. Snyd, bedrag og krigsforbrydelser er altid godt at have i rygsækken, når man ønsker karriere i det imperialistiske system.

Thor Pedersen var først minister og siden formand for Folketinget. Han ejede en stor landejendom med bopælspligt i Nordsjælland, men, som det viste sig, boede han der slet ikke. Lidt røre i andedammen, men ikke nok til, at han ikke kunne blive minister og folketingsformand. En enkelt lille lovovertrædelse skal man jo ikke hænge sig i, synes at være devisen. Ja, ja, der er forskel på folk.

Lars Løkke Rasmussen var i hele sin politiske karriere en fusker og en fifler. Der er så mange sager at nævne, at det næsten bliver umuligt. Hvem husker ikke de mange flyrejser på 1.klasse betalt af andre, eller hans tøj, betalt af andre, eller hans enorme bilagsrod, der gjorde det næsten umuligt at gennemskue fiflerierne.

Set i det lys kan det ikke undre, at støjsenderen har fuld opbakning i ledelsen af Venstre. Herregud, hun har jo bare skidt på loven, løjet om det og konstrueret en særlig virkelig, der kun er hendes, – og måske osse Venstres.

Morten Messerschmidt har set lyset, og han har fulgt det lige ind i næstformandsstolen i Dansk ”Folkeparti”. DF går voldsomt tilbage – Socialdemokratiet har jo i store træk overtaget deres udlændingepolitik – og deres såkaldte sociale image er voldsomt krakeleret, eftersom de har været med til stort set alle nedskæringer på det sociale område. Hvad skal man dog gribe og gøre i? Jo da, det kristne budskab. Det påstås ellers normalt, at det er noget med medmenneskelighed, barmhjertighed, forsvar af de svage, rummelighed uanset herkomst, tro og køn. Jamen det passer da lige ind i DF´s fremmedfjendske holdninger, not?! Dertil kommer så, at frelseren Messerschmidt stadig er under mistanke for at have hævet og misbrugt ganske mange penge fra EU. Som flere danske politikere de senere år har yndet at sige: ”Vi er ikke bange for at gå lige til kanten”. Ja, og langt ud over kanten går de osse.

Ude i den store verden ser det ikke meget anderledes ud. USA har en vanvittig præsident, der lyver og bedrager for fuld tryk. Hvideruslands præsident, der ved gud ikke er særlig populær, vinder en jordskredssejr ved præsidentvalget. Er nogen mon overhovedet i tvivl om, at han selv har lavet resultatet? Kan Trump lære noget af det? Den spanske exkonge er flygtet ud af Spanien, fordi det har vist sig, at han var voldsomt korrupt og har snydt og bedraget sit land. Find selv flere bedragere i toppen af pyramiden, der er rigeligt af dem.

Og så er der stadig en del, der ikke forstår, at tilliden til det kapitalistiske system og dets topfolk kan ligge på et meget lille sted. John Mogensen sang: ”Der er noget galt i Danmark…….der er noget galt i toppen, der noget, der trænger til at blive skiftet ud….” Jeg har et løsningsforslag. Skulle vi mon ikke smide hele toppen på porten og skifte det kapitalistiske system ud??

Fra aktion mod NATO: Skeletterne ud af skabet

Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne