Solidaritet med opstanden i USA

Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Den myrdede George Floyds sidste ord ”Jeg kan ikke trække vejret” blev gnisten der tændte en ny steppebrand af protester over hele USA. Ekstrem undertrykkelse og udbytning af arbejderklassens vokser hurtigt i USA.

Budskabet til den herskende klasse er klart: ”Vi kan ikke trække vejret under jeres rådne system”. Økonomisk, social og racistisk undertrykkelse, mord på fattige og farvede har været hverdag for millioner af amerikanere alt for længe. Kapitalismens kyniske og usminkede greb med at bruge racisme til at splitte arbejderklassen og befolkningens kamp vender sig mod sig selv. Store dele ikke mindst af den farvede befolkning har mistet tålmodigheden og troen på at politiet stopper med at forfølge og myrde sorte og fattige.

Demonstranterne trodser udgangsforbud, tåregas, gummikugler og politivold. Tusindvis er arresterede og i fængsel med ekstreme straffe. Årtiers vrede og uretfærdighed kræver forandring. Oveni er 40 millioner blevet arbejdsløse på få måneder uden udsigt til en tålelig fremtid.

USA-imperialismens egen baggård brænder. Klassekampen er skærpet. Og systemet kender kun et svar – mere vold, mere undertrykkelse –  politisoldater og hæren med Nationalgarden er sat ind. Der er lagt en militær ring rundt om hovedstaden af frygt for at vreden skal ramme regeringen og Det hvide Hus.

Præsident Trump kalder sig i denne situation præsident for lov og orden. Kapitalismens brutale lov og orden.

– Jeg sender tusinder og atter tusinder svært bevæbnede soldater, militærfolk og politibetjente ud for at stoppe oprør, plyndringer, hærværk, overfald og hensynsløs ødelæggelse, er hans besked.

Imens angriber politiet fredelige demonstrationer, højreekstremister og fascister går i spidsen for hærværk og plyndringer samtidig med at de er vagtværn.
Hvad regeringer frygter verden over sker nu i USA. Den amerikanske arbejderklasse har stærke rødder og traditioner, der slår bro over den herskende klasses deling i sorte, hvide og andre farver og med at kæmpe sammen mod kapitalen og dens udbytning og undertrykkelse.

Kun en forenet arbejderklasse mod politivold og mord, mod racisme, mod højreekstremismen og fascisterne og mod den herskende klasse kan udvikle oprøret. Lige nu er dette en af svaghederne der skal overvindes og hvor arbejderklassens kommunistiske parti er afgørende.

Fra den danske regering og USA’s venner i NATO har der ikke lydt nogen fordømmelse af politivolden mod befolkningen. De frygter det kan brede sig og glæder sig over alle de nye magtbeføjelser, de har tiltaget sig under dække af Corona-pandemien, til at sætte ind mod befolkningen, hvis klassekampen skærpes her.

Alt imens der i mange lande demonstreres i solidaritet med de voksende protester. Den internationale solidaritet må styrkes.
Vi kan ikke trække vejret frit under imperialismen. Der må en revolutionær forandring til.

3.6.2020 APK


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater