Protest happening: Nej til privatisering af Fjernvarme Fyn!

I ly af Corona-krisen er der betænkeligt stille omkring Odense Byråds privatiseringsplaner og mulige salg af Fjernvarme Fyn, der skulle være langt fremme. Mange frygter at salget forsøges lusket igennem uden opmærksomhed i en sag, som hvis den odenseanske befolkning blev spurgt let kan få et flertal imod sig. Hele byen får sin varme herfra

Derfor begav en gruppe protesterende mod privatisering sig tirsdag eftermiddag på cykler i retning af Fjernvarme Fyn ved Odense kanalen med skilt i front på cyklerne: STOP PRIVATISERINGEN – nogle kom til i bil.

På pladsen ved administrationsbygningen blev et stort banner sat op på ståltrådshegnet ved administrationsbygningen: NEJ TIL PRIVATISERING AF FJERNVARME FYN. Underskrevet initiativet ”Stop salg og privatisering af Fjernvarme Fyn”.

Protestskilte blev opsat ud mod vejen. Parkeringspladsen, vej og indkørsel udfor Fjernvarme Fyn blev pyntet godt og grundig med slogans på vejbanerne om stop for salg og privatisering af Fjernvarme Fyn.

John Jeppesen indledte på initiativets vegne, om hvorfor det er nødvendigt at råbe op nu.

i 2011 måtte den socialdemokratiske borgmester Anker Boye undskyldende trække sit forslag om salg og privatisering af Fjernvarme Fyn tilbage og beklage den usikkerhed, det havde skabt. Men nu 9 år efter står hans efterfølger – den socialdemokratiske borgmester Peter Rahbæk Juel – i spidsen for et nyt udsalgsforsøg. Det sker med et byrådsflertal og uden nogen politikere, der siger klart fra mod ethvert salg og privatisering, heller ikke Enhedslisten.

Ved aktionen blev en mini-flyer, der kort fortæller om modstanden mod privatisering og hvorfor, anbragt i vinduesviskerne på alle de ansattes biler:

Flyer-FVF
Nej til privatisering af Fjernvarme Fyn

”Privatiserings-forberedelserne af Fjernvarme Fyn må stoppe omgående!
Privatisering af Fjernvarme Fyn er en provokation. 
Sidst salg var oppe var i 2011, hvor Borgmesteren undskyldte den usikkerhed det medførte. 
Det skal ikke gentage sig i 2020 og med salg/privatisering og dermed åbne for en kurs væk fra billig fjernvarme til gavn for den brede befolkning.
Udlicitering og privatisering af fællesskabets forsyning er en udvikling der må bekæmpes og ikke overlades til spekulation og profit.”
“Stop salg og privatisering af Fjernvarme Fyn”

Ved aktionen var der også korte megafon indslag fra nogle af de deltagende blandt andet Henning Paaske Jensen fra APK-Fyn og Carsten Rasmussen, der er med i Folkebevægelsens mod EU’s landsledelse.


Henning Paaske Jensen, talte om nødvendigheden af at sige fra overfor enhver form for privatisering, og at protester udefra og nedefra er helt nødvendige og understregede:
-Vi skal ikke se på nogen tilbud, men tværtimod kræve der helt sendes afbud!

 


Carsten Rasmussen spurgte: hvad har dette her med EU at gøre?

-Jo rigtig meget. Det Odense Byråd forfølger er helt i tråd med den politik om privatisering og udlicitering af den offentlige sektor som EU reelt kræver af stat og kommuner.En af deltagerne syntes at protesten skulle synliggøres med lidt røg a la fodbold.


Passende STOP-skilte sat op ved vejkanten 

Protestaktionerne mod salg af Varmeværk Fyn vil fortsætte med nye initiativer. Bl.a. med planer om en bredere cykeldemo fra Fjernvarme Fyn frem til Flakhaven og til de ansvarlige nedskæringspolitikere på Odense Rådhus.

Nærmere info: Mobil 26174561 eller email: oktoberfyn09@gmail.com

Læs også:

Nej til privatisering af Fjernvarme Fyn!

Odense Kommune privatiserer el- og varmeproduktionen.

/Odense redaktion

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater