Gigantisk milliardgave til virksomheder I EU

Tyskland og Frankrig har lagt en plan frem, hvor 3.725 milliarder kroner skal optages som et fælles lån til EU og uddeles til virksomheder og regioner uden krav om tilbagebetaling.

Lånet skal optages af medlemslandene og vil betyde at de enkelte lande skal hæfte for et beløb der svarer til en fordobling af EU’s budget i de kommende 3 år!

Forslaget hvor EU som en overnational stat giver monopolkapitalen krisehjælp støttes af EU-Kommissionen og det rykker EU i retning af mere centralisering og mod den fulde økonomiske og politiske union.

Macron forsøger at sælge projektet som solidaritet mellem landene og truer med ’kollaps i eurozonen’, hvis der ikke gives nødhjælp.

Initiativet kommer oveni i de store hjælpepakker, lån og opkøb af obligationer EU allerede står bag.

Herhjemme bliver planen forsøgt solgt som muligheden for at danske virksomheder indenfor f.eks. luftfart og turisme kan komme ovenpå igen. Men der ses bort fra det egentlige, at statsbudgettet hæfter for en kæmpe gave til europæiske kapitalister, beløb som vil indgå som ’penge vi skal betale tilbage’ – og som et argument for at kassen er tom, når kravene rejses for penge til velfærd.

Se

Macron og Merkel vil have en genopretningsfond på 500 milliarder euro

Læs også
EU klar med milliardhjælp til kapitalen – pengekassen er uden grænser og uden bund
KPnet 19. marts 2020


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne