Stop Erdogan–fascismen!

Imens verden er fokuseret på kampen mod Covid-19, fortsætter imperialisternes nådesløse krig på fuld skrue. Tyrkiet er et af de lande, der trods udtalt besvær ved håndtering af pandemien indenfor egne grænser, ihærdigt prøver at omdanne situationen til en mulighed for at udvide sit imperie, bl.a. ved fortsat at bombardere kurderne i Sydøsttyrkiet, i det nordlige og østlige Syrien samt det nordlige Irak.

Det er vigtigt, at vi i disse tider ikke glemmer at udvise solidaritet med det kurdiske folk, der i adskillige år er blevet undertrykt og angrebet fra flere fronter.

Ifølge en kommandør fra Syriens Demokratiske Styrker er NATO-medlemmet Tyrkiet ved at forberede sig til et omfattende angreb, muliggjort af bl.a. svigersønnen Bayraktar, der som ingeniør har bragt et uvurderligt bidrag til familieforetagendet – hans ekspertise indenfor design og udvikling af Tyrkiets helt egne dronefly. Det må være dét, man kalder kærlighed ved første blik.

De sidste par uger er ISIS-angrebene i landsbyerne og bosættelsesområderne i især Gire, Spi og Ain Issa (byer i Raqqa området i Syrien), taget til i intensitet og de tyrkiske troppers aktivitet i området er steget markant.

Med de aktuelle 57 militærbaser med ca. 29.000 tyrkiske soldater i Idlib, og den store oprustning i Libyen tyder alt på, at Tyrkiet ikke vil stoppe før de ottomanske drømme er realiseret.

Tyrkiet har indsat tusindvis af jihadister og deres familier i de besatte områder i Nordsyrien, og den sidste uge alene er der indsat 600 jihadister i Serekaniye og Gire Spi, via grænserne i Antep og Urfa (byer i Tyrkiet), alt imens EU lader sig afpresse af flygtningeaftalen og dermed muliggør Erdogans krig i Syrien.

For ca. 3 uger siden bombede tyrkiske kampfly igen Maxmur-flygtningelejren i den kurdiske region i Irak. Tre civile blev dræbt og flere meldt såret. Flygtningelejren med ca. 12.000 mennesker, der blev tvunget til at flygte fra det nordlige Kurdistan/Tyrkiet i 90’erne på grund af systematisk undertrykkelse og vold fra den tyrkiske stat, har eksisteret siden 1998. Den har været udsat for flere angreb fra tyrkisk militær, og tilmed pålagt embargo fra den sydlige Kurdistan regering. Et forbud med fatale konsekvenser under Corona-pandemien, som i den grad også har ramt flygtningelejren.

Antallet af Covid-19 relaterede dødsfald i hele verden er ikke i nærheden af mordene og ødelæggelserne Erdogan og AKP-regimet er ansvarlige for.

Erdogans beskidte krig strækker sig udover al moral, anstændighed og respekt for tro. Den sidste måned har de tyrkiske styrker og deres proxy-krigere intensiveret skænding og destruktion af adskillige kurdiske grave i byerne Hakkari, Diyarbakir, Sirnak, Van, Mus mm. Særligt de grave der er mistænkt for at indeholde kurdiske guerillakæmpere. En gravplads i Hakkari har hele syv gange været udsat for en rædselsfuld vandalisering.

Strategien er åbenlys: levende eller død, alt og alle, der tilhører det kurdiske, skal udryddes! Magen til ekstrem fascistisk politik skal man lede længe efter.

Stop Erdogan–fascismen!

Læs også

Tyrkiet: De kan ikke stoppe frihedens stemme
Tyrkiets Arbejderparti EMEP kræver stop for krigen mod kurderne i Syrien


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne