Politisk debat og aktivitet i en corona-tid

Er man interesseret i at være politisk aktiv sammen med APK, kan man gå med i en af partiets ML-grupper. Vi bringer her et indlæg fra en københavnergruppe


Fra ML-gruppen i København

Vi er en gruppe kammerater der jævnligt mødes i Oktober bogbutik på Vesterfælledvej i København. Her diskuterer vi politik set ud fra et klassekamps perspektiv, både nationalt og internationalt. P.g.a. Covid-19 mødes vi nu via nettet – på Skype. Ikke helt det samme, men det virker sgu at få vendt tingene.

For klassekampen og de økonomiske mekanismer under kapitalismen kører videre på fuld drøn. Selv om det kan synes som om hele molevitten er sat på stand by.

På det seneste møde var den aktuelle situation til debat, med alt det der trænger sig på her i ‘corona-krisen’, hvor milliarder og atter milliarder bliver pumpet op af statskassen for at erhvervslivet fortsat kan score profit. Tilsyneladende bliver pengene hentet i en nærmest bundløs gryde. Det kniber derimod gevaldigt med at sikre værnemidler til frontpersonalet på landets plejehjem og hospitaler. Det samme personale der i årtier har været ramt af nedskæringer og tempoopskruning, skal nu sætte livet på spil i kampen mod Corona.

Titusindvis af arbejdere fyres og ryger på dagpenge. Samme dagpenge hvor dækningsgraden er undermineret, så de fleste mister omkr. 40- 50% af deres indtægt. For kontanthjælpsmodtageren er der heller ikke meget hjælp at hente. 225-timers reglen er godt nok suspenderet. Men her har regeringen også særdeles små sko på. 225-timers reglen betyder at hvis man ikke har haft arbejde i mindst 225 timer årligt så bliver der skåret 1000 kr i kontanthjælpen. Reglen er så suspenderet her under corona- krisen, men de kontanthjælpsmodtagere der inden d. 9. Marts er sat ned i ydelse på grund af 225 timers reglen er ikke omfattet af suspensionen.

Som modsvar må kravene være at 225 timers reglen skal skrottes og kontanthjælpen skal være uden modregning og gensidig forsørgerpligt og kontanthjælpsloft. Dagpengene skal ligeledes hæves til 90 % af lønnen. En arbejdsløshedsbevægelse der omfatter både kontanthjælpsmodtagere og folk på dagpenge synes at være indlysende påkrævet.

Det var blot et par af de emner der var sat i fokus  på vores ML Skype møde. Mange andre ting var oppe at vende. Eksempelvis at Corona blev brugt til at snigløbe overenskomst forhandlingerne.

Vi tog udgangspunkt i de aktuelle krav som APK løbende samler op. Alt i alt rart at få situationen vendt og blive rustet til fremtidige kampe for at få bøtten vendt. Lad de rige betale krisen!

Se APK’s aktuelle krav her

Kig ind i Oktober Bogbutik! Vesterfælledvej 1 B, København og kom med i aktiviteterne. Der findes også en ML-gruppe specielt for unge.
Kontakt: tlf 50 55 99 30

Eller Oktober Bogbutik i Odense eller Århus

Send et indlæg til KPnet: Skriv til redaktion@kpnet.dk

Se andre læserindlæg


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater