Vestas fyrer 400

Der var plads til at betale udbytte til aktionærerne, men ikke til at sikre de ansatte. Vestas fyrer nu 400, næsten alle i Danmark – i Århus, i Viborg og i Lem i Vestjylland

”Det er altid svært at sige farvel til gode kollegaer, og timingen for disse beslutninger er aldrig god, men vores ansvar er over for at styrke Vestas til langsigtet succes”, skriver Vestas i deres pressemeddelelse. Dvs for den fortsatte profit til aktionærerne og toplønninger til direktionen.

I et forsøg på at gardere sig, meddeler firmaet at direktionen for at vise god vilje vil gå 10 % ned i løn. Til sammenligning har Vestas’ topchef, Henrik Andersen, der står bag pressemeddelelsen en grundløn på 5 millioner – om måneden!

Vestas nåede da også inden fyringerne at annoncere at de selvfølgelig udbetaler udbytte til aktionærerne – Corona eller ej.

– Vi har haft et godt 2019 og er i øvrigt startet godt i 2020, så vi har ikke grund til ikke at honorere vores aktionærer, som har vist os stor loyalitet, udtalte Henrik Andersen d. 7. april til Finans.

Hvad med de menige ansattes loyalitet? Dem er der i kapitalismens logik ingen som helst grund til at honorere. Dem kan man skille sig af med, og de kan overgå til dagpenge, der gennem årene er komplet udhulede som grundlag for at klare en fyring med familie, boliglån osv.

Lad kapitalen betale af deres profit – stop fyringer!
Arbejde og værnemidler – ikke bankpakker og fyresedler


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne