Afstemningerne snart slut: Stem Nej til OK20!

Markant højere løn og mindsteløn, 30 timers arbejdsuge, væk med nul-times kontrakter – NEJ til endnu en kriseoverenskomst var krav der blev rejst ved OK20. Men resultatet som forhandlerne og forligsmanden kom ud med blev igen en arbejdsgiverfest. Uligheden på det danske arbejdsmarked fastholdes, arbejdsgiverne får mere fleksibilitet og i praksis indeholder forliget ingen forbedring i kampen mod social dumping. Derfor – stem NEJ!

Her er lidt korte klip fra de mange der har udtalt sig på kpnet.dk, de seneste måneder. Både mens forhandlingerne kørte, og siden kørte helt af sporet da Forligsmanden overtog. Det virker som en evighed siden, men det bør ikke glemmes at forligsen gennemtrumfede at forhandlingerne skulle gennemføres, samtidig med at samfundet blev lukket totalt ned under coronakrisen.

På onsdag er det sidste chance for at stemme, netop den dag som Statsministeren har besluttet at begynde den langsomme genåbning af Danmark. Brug din mulighed for at stemme: Corona eller ej – Stem NEJ!

Bus chauffører i Ålborg:

Vores løn er blevet udhulet gennem ti år, og det var vigtigt for os, at den deroute nu skulle stoppe. Men de er ikke kommet ud med reelle lønstigninger. Til gengæld er pauserne forringet, 0-timers kontrakter er der ikke rørt ved. Ansvaret for at sikre pause- og toiletfaciliteter er ikke placeret på en måde så det batter noget. Og der indført en passus om ”ugentligt varieret arbejdsplan”, som øger risikoen for uforudsigelige vagtplaner. Så alt i alt noget møg. Vi anbefaler at stemme Nej.

Smed og medlem af Dansk Metal:

I lang tid har effektiviteten udviklet sig langt hurtigere end lønnen. Og inflationen har samtidig været lav. Vi har set at virksomheder har hentet det ene kæmpe overskud efter det andet. I den sammenhæng har vores krav været mere end rimelige. Det kan godt være at nogle enkelte grupper indenfor industrien synes det er et godt resultat, men husk også at tænke på sammenkædningen som en faktor. Du stemmer ikke kun for dig selv, du stemmer også for dine venner, malerne, tjenerne og byggeriet.

Stilladsarbejderne:

Fra arbejdere i byggeriet lød kravet til overenskomsten at man skulle fjerne skellet, mellem de udenlandske kolleger og danske organiserede arbejdere. Det skete ikke.

Det er i vores optik ikke solidaritet, at de stærke tager hvad de ønsker og derefter lader de små leve af krummerne fra de stores bord. Derfor anbefaler vi et nej.

Ungdomsnetværket i 3F Randers:

– Vi ikke se os selv i noget af det som er kommet, og vi tvivler på der er blevet brugt tid i toppen på vores situation i forhandlingerne. Så fra os anbefaler vi et NEJ

Formand 3F Aalborg:

Mens arbejdere i lange kun har set minus overenskomster, er direktører og bestyrelsesformænd, osv, blevet belønnet med lønstigninger i millionklassen.

Flere af dem har fået mere end 20% ekstra i lønningsposen, og her snakker vi om procenter af millioner og ikke som hos en første års tømrerlærling hvor vi taler om 1.7 procent af en grundløn på 66,85 kr.

Vi ser, at arbejdsgiverne nu udnytter Coronakrisen som argument for fortsat ”tilbageholdenhed” de næste mange år. Vi siger Nej, vi vil ikke forsætte på den kurs hvor uligheden vokser, og der skovles penge ind i overskud, mens arbejdere spises af med ingenting.

Elementfabrikken Ambercon:

Det er under al kritik at parterne udnytter den her situation til og presse et kriseforlig ned i halsen på os. Jeg er virkelig rystet, og det minder mest af alt om at forliget er indgået under tvang. Vi har slet ikke fået det vi aftalte med hinanden.

APK:

Ordende forhold, og en løn til at leve af, er aldrig kommet af sig selv. Det er kommet ud solidaritet både på den enkelte arbejdsplads, og i hele arbejderklasen som sådan. Nej til det rådne forlig, og lad sammenhold og kampvilje visen vejen frem.

Læs også
Afstemningerne om OK20 starter: Corona eller ej – Stem NEJ!

Se mere på APKs netavis KPnet


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne