Dødsstødet til seniorbofællesskabet i Mjølnerparken – Stop salget!

Fra første færd har seniorfælleskabet været aktive i modstanden mod den samlede ghettopakke, som bl.a. ville ramme Mjølnerparken hårdt. Senere viste det sig, at det var de to blokke, hvor bl.a. seniorbofællessskabet ligger, der var udpeget til privatisering.
KPnet har talt med Janni Milsted om den nye udvikling.

– Her i marts fik vi endelig de konkrete oplysninger om prisen på de lejligheder, de vil have vi skal flytte hen i. Det er 2 opgange på Hothers Plads, og det drejer sig om lejligheder, hvor de fleste er på 90 m2 til en pris på op til 10.000 kr. om måneden. Det er mere end en fordobling af vores nuværende husleje, fortæller Janni Milsted

– Det kan man jo ikke betale ud af en folkepension. De fleste af os er enlige og har slet ikke brug for så store lejligheder. Vores nuværende lejligheder er på 65 m2, hvor vi får boligtilskud. Men man kan ikke få huslejetilskud til mere end 65 m2, så det bliver en umulig ekstraudgift.

– Bo-Vita (Mjølnerparkens boligselskab) har tilbudt, at vi får en ekstra støtte som nedtrappes, men bare efter 4-5 år bliver huslejen alligevel for høj. Bo-Vita siger de har flere købere til de to blokke, der skal sælges. Så de har prøvet at presse os med, at vi skulle give svar inden 20.3. Vi kan jo ikke sige ja.

Så i værste fald vil de opløse vores bofællesskab og tilbyde os genhusning spredt rundt i byen. Det er vi meget vrede og ulykkelige over.

Seniorbofællesskabet er det ældste i Danmark, det blev bygget som en del af Mjølnerparken i 1987. Det består af 2 opgange. I stueetagen er der på tværs af de to opgange en stor fællesstue med bl.a. køkken og udgang til en lille have. Her spises mange fællesmiddage, holdes fællesmøder, og man kan hygge sig sammen.

-Mjølnerparken er på mange måder som en landsby, vi kender hinanden, her er så mange flinke folk. Beboerbestyrelsen holder hvert år mange fester, som vi i bofællesskabet spiller en stor rolle i at organisere. Det er f.eks. sommer- og julefest, ligesom vi holder dimmissionsfest for de ca. 30 unge, der hvert år bliver studenter her.

– Mjølnerparken og bofællesskabet har gensidig stor glæde af hinanden.Vi har mødt meget stor opbakning, ligesom der har været stor opbakning til kampen mod hele ghettoplanen.

– Vores bofællesskab har fået 100 % opbakning fra de andre og fra bestyrelsen i Mjølnerparken, fra Almen Modstand og mange andre. Det bevirkede, at Borgerrepræsentationen har lavet en vedtagelse om at bofællesskabet skal bevares. Men mange af politikerne regner med, at vi bare kan tage imod lejlighederne på Hothers Plads.
Så vi får se, hvad der sker.

– Vi har foreslået, at i stedet for det nye, der skal bygges indenfor i Mjølnerparken, kan de bygge et bofællesskab til os.

– Men vores hovedkrav er fortsat, at de helt opgiver salget af lejlighederne i Mjølnerparken.

APK har opstillet disse aktuelle krav:
De rige må betale – krav om økonomisk og social sikring


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne