STOP eksperimentet med børnene – genåbning kræver minimumsnormeringer NU!

Industrien presser på, produktionen skal i gang – og det kræver børnepasning, så arbejdskraften kan frigøres fra hjemmet. Mette Frederiksen dikterede mandag aften den nye model for delvis genåbning, hvor vuggestuer, børnehaver og de mindre klasser starter op. Ansvaret kastes over på de enkelte institutioner og pædagogerne. At det er muligt at genåbne sundhedsmæssigt forsvarligt med de gældende normeringer der er i dag er en påstand uden hold i virkeligheden – en løgn og en stor illusion

Som en forælder skriver på Minimusnormeringer NU:

– Jeg er ærlig talt blevet temmelig træt af at se hvor mange milliarder DK nu har ‘råd’ til at subsidiere revl og krat med for at holde en hånd under økonomien. Så ER der /og har der også hele tiden været rigeligt råd til én pædagog mere per stue.

Børn der skal holde afstand, en høj rengøringsstandard, udelegepladser til alle, pædagoger nok til at holde øje med børnene og sikre at alle forholdsregler følges – det er alt sammen slag i luften under de nuværende forhold. Der er tale om et kæmpe eksperiment med familierne, hvor smittespredningen kan ske fra børnene til hjemmet, fra pædagogerne og ud i samfundet osv.

Eksperimentet lader til at være en del af ’skabelsen af flokimmunitet’, som regeringen ellers nægter at have som strategi.

Den 6. april er faktisk årsdagen for de landsdækkende demonstrationer for minimumsnormeringer.
Som forældrebevægelsen Hvor er der en voksen? Skriver:

– I dag for et år siden samlede op mod 100.000 forældre, bedsteforældre, onkler, tanter, personaler og mange flere sig i 57 forskellige byer for at råbe politikerne op!

Siden kom S-regeringen til magten, ikke mindst på sit løfte om en løsning. Den kom de bare ikke med, og nu stilles dette svigt i relief.

Forældre og pædagoger er rasende, og kampen for minimumsnormeringer mere aktuel end nogensinde.

Se underskriftsindsamling
Mit barn er ikke forsøgskanin: COVID-19

Læs også
Her er APKs umiddelbare krav: De rige må betale – krav om økonomisk og social sikring

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne