3F Ungdom Randers: ” Pyt vi er jo også bare fagbevægelsens fremtid ” – Stem NEJ!

Udtalelse fra 3f Randers Ungdom om OK20 forliget
3. april 2020

Det har været en meget uskøn affære hele OK20, meget forvirrende for os unge at følge med i, alle de regler og indtryk det hele har givet. Sådan starter en af vores unge i afdelingen med at sige.

Nu vil vi ikke snakke så meget om de ting vi fik eller ikke fik, det bliver der gjort rigeligt af. Men selvfølge vil vi komme ind på lidt af det. Vi vil hellere snakke om at vi ikke føler toppen ser og høre os eller for den sags skyld prøver at gøre vores fag mere attraktiv.

Vi hører om rigtig mange vigtige ting der skal tages hensyn til, og så kommer sætningen ” og lærlinge fik pension fra de er 18 ind i overenskomsten, men lad os lige slå fast hvad er 4% af ingenting. Vores venner/kollegaer som er EGU elever har en startløn på 67,25 kroner. Vi er helt på line med vores Formand Ole, vi skulle have haft et løft i kroner øre ikke i % Det koster det samme for os at køre på arbejde og handle ind.

Vi er mange der er i gang med at starte familie, både som lærling og faglært, det der venter mange af os, er en 0 timers kontrakt, det betyder vi ikke kan låne til bil hus indskud til lejlighed osv. Fordi vi ikke er garanteret et fast timeantal. Den problematik må vi indrømme vi havde set blive gjort noget ved. Hele fænomenet ” Working Poor ” er ikke noget vi ønsker og kræver det bliver taget serøst.

De næste 50 år er det os der skal være på arbejdsmarkedet, og vi har fået en masse super goder som vores forgængere har skaffet os via overenskomsterne. Men vi kan se flere og flere af dem er under pres, vi kunne godt tænke os at den unfair konkurrence der forekommer på arbejdsmarkedet ( social dumping ) ville have blevet taget mere seriøs af vores forhandlere.

Nu skal vi til at stemme om vores overenskomster på de forskellige fag, og vi må slutte vores udtalelse med at være fuldstændig uforstående overfor vi skal gennemføre en afstemning uden vi kan komme ind og snakke i afdelingen og stille spørgsmål til OK20, Så hvis der er noget vi har misforstået i det overstående, ja så er det vel ikke vores skyld når vi ikke har kunne mødes og få svar.

På hele den baggrund må det være op til den enkelte hvad i stemmer, det er vigtig at i bruger jeres stemme. Men her fra ungdomsnetværket i Randers kan vi ikke se os selv i noget af det som er kommet, og vi tvivler på der er blevet brugt tid i toppen på vores situation i forhandlingerne.

Så fra os anbefaler vi et NEJ -👎

læs også
OK20 : Corona eller ej – Stem NEJ!

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne