Nej til udlevering af teledata! Registreringen har ingen værdi i corona-bekæmpelsen

Statens Serum Institut har foreslået, at teleselskaberne udleverer deres registrering af vores bevægelser, som de opfanges gennem vores mobiltelefoner til instituttet. Formålet skulle være på den måde at tjekke om vi som befolkning efterlever regeringens anvisninger, og ’gør hvad vi får besked på’ under coronakrisen. Det slås op som et middel til sygdomsbekæmpelse, men er nærmere en del af den totalitære stats ønskedrøm, hvor faren for coronasmitte udnyttes til at rykke grænser i ekspresfart.

Idéen er poppet op på samme tid over hele verden. Folk skal lære at være “gode til at overholde restriktioner”. I Tyskland har det tyske teleselskab Deutsche Telekom f.eks. videregivet data til myndigheder, der kontrollerer om befolkningen overholder reglerne, det samme sker allerede i Norge. I Italien kontrollerer teleselsskaber om udgangsforbudet overholdes. Angiveligt anonymt. Men hvor længe vil anonymiteten blive fastholdt? Det er der ingen garanti for.
I Asien er man gået skridtet videre og indsamler data om enkeltpersoner, f.eks. om folk der er testet Covid-19 positive holder sig hjemme.

I USA er regeringen i forhandlinger med bl.a. facebook og Google om en lignende registrering af menneskers bevægelser.

Som så mange af de andre tiltag der gennemføres om ørerne på os bliver overvågningen lanceret som ’ren fornuft’ i kampen mod sygdommen, men bagved alt dette bliver vi samtidigt udsat for én stor øvelse i accept af undtagelsestilstand. I at sætte rettigheder ud af kraft, til at acceptere hvad som helst i krisens navn. Den kapitalistiske stat ønsker den totale overvågning, og leder altid efter sprækker til at tage et nyt skridt frem i denne retning. Et terrorangreb udløser nye overvågningslove og ny praksis – et virusangreb det samme.

I øjeblikket bliver de juridiske godkendelser klappet af, så alt kan komme til at se velordnet, velafbalanceret og legalt ud. Ikke desto mindre lægges der endnu et redskab i den totalitære stats værktøjskasse.

Vi må sige nej til fjernelse af demokratiske rettigheder – Nej til øget overvågning i coronaens navn!

Her er APKs umiddelbare krav: De rige må betale – krav om økonomisk og social sikring


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater