Kvindekamp – musik – og fællesskab i Christianshavns beboerhus 8. marts

KVINDERNES INTERNATIONALE KAMPDAG I KØBENHAVN
Et program fyldt af politisk musik, kvindestemmer fra bevægelserne og kvindekamp. Vi skal høre Ulla Curdt fra Næstehjælperne, Marie Blønd fra Forældrebevægelsen Hvor er der en voksen, Ditte Danielsen fra Boligbevægelsen Almen modstand, Line Kattepine fra Tid til Fred og Marie Herget fra Kvinder i Kamp. Med sang og musik fra Søsterkoret, Røde Horn, Line Kattepine, Lizette Lassen og Esben Just.
Beboerhuset Christianshavn – Dronningensgade 34
søndag d. 8. marts kl. 14-17

Kvinder i Kamp har et supergodt program klar for 8. marts i København. Kvindeorganisationen opfordrer alle, både kvinder, mænd og børn til komme og tage deres kammerater, kolleger, familie og venner med til et brag af en kampdagsfejring.

Vi bygger på en over 100 år gammel historie, hvor kvindebevægelsen har brugt dagen til at samles om de vigtigste krav i kvindekampen. Derfor vil vi i Kvinder i Kamp give talerstolen til en række kvinder, der står midt i kampe som kvinder fører lige nu, siger Marie fra Kvinder i Kamp til KPnet.

Kvinder i Kamps 8. marts har talere fra en række forskellige bevægelser, heriblandt boligbevægelsen Almen Modstand, der organiserer protester mod ghettopakken og retten til gode og billige boliger.

Det er helt fundamentalt for at kvinder kan leve økonomisk uafhængigt, at de kan få et sted at bo der er til at betale. Derfor vil boligkampen altid være en kvindekamp, fortsætter Marie

Derudover er der talere fra den sociale modstandsbevægelse og fra forældrebevægelsen ”Hvor er der en voksen”.

Det er helt grundlæggende for os at kæmpe for en selvstændig indkomst uanset livssituation. Men det er ligeså grundlæggende at slås for, at vi både kan arbejde og have børn samtidig som kvinder uden at gå helt ned på det. Derfor giver vi ordet til kvinder der rejser de krav.

Igen i år har Kvinder i Kamp også en række fantastiske musikere på programmet.

Det giver en hel særlig følelse af samhørighed på et arrangement som vores, at der er et stærkt og politisk kulturelt program.

Det kulturelle program bliver leveret af rapperen Line Kattepine, der har politiske tekster mod krig. Line vil foruden sin optræden også holde tale for Tid til Fred. Derudover kommer Søsterkoret, som er et kvindekor med rødder på Christiania, samt hornorkesteret Røde Horn, der spiller røde og revolutionære sange. Dagen afsluttes af sangerinden Lizette Lassen der akkompagneret af bluespianisten Esben Just synger for til fællessang og kædedans.

Ved siden af programmet vil der være underholdning for børnene i et hjørne af salen.

Det er vigtigt for os, at der er plads til at vores børn kan være med. Både fordi der ellers vil være mange kvinder der simpelthen ikke har mulighed for at være med, men jo også fordi kampen også er børnenes, slutter Marie.

Kvinder i Kamps arrangement på kvindernes internationale kampdag finder sted 8. marts fra 14-17 i Christianshavns beboerhus i København. Indgang koster 30 kr. for voksne og er gratis for børn. Der vil være salg af mad og drikke.

Kvinder i Kamps paroler for kvindernes internationale kampdag 2020 er:

6 timers arbejdsdag – 30 timers arbejdsuge med fuld løn- og personale kompensation

Minimumsnormeringer nu – for retten til et sammenhængende arbejdsliv og familieliv

Stop volden mod kvinder

Reel ligeløn nu – reelle lønstigninger

Skrot de asociale reformer

Stop privatisering og nedskæringer – flere varme hænder

Væk med ghettopakken – For en billig bolig til alle

Stop dansk krigsdeltagelse

International solidaritet med kvinders kamp i hele verden

Se mere om arrangementet her

Læs også
Kvindekampen er en del af OK20
KPnet 6. februar 2020

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne