Billedreportage: Palæstina protestdemonstration i Odense fordømmer Trumps “århundredets aftale”

Protestdemonstrationen i Odense lørdag på Banegårdspladsen “Nej til Trumps Plan” var en klar fordømmelse af Trumps “Historiske aftale” og samlede langt over hundrede deltagere.


Trump-Netanyahu planen er udtryk for et åbent og groft angreb på palæstinenserne og deres nationale rettigheder i lodret strid med international lov.
En plan med fortsat og udbygget kolonisering og krav om opgivelse af flygtninges umistelige ret til tilbagevenden. Altsammen kalder på international solidaritet og kommer til udtryk med protester globalt imod et offensivt USA og Israel, som bliver mere og mere isolerede. Planen må betyde øget støtte til den globale Boykot BDS bevægelse mod apartheid Israel, inspireret af modstanden mod apartheid Sydafrika.

Det var palæstinensere i Odense, herunder Huset 48 og Det Palæstinensiske Hus, i samarbejde med Boykot Israel Kampagnen som stod bag den værdige protestmanifestation med indslag fra en række talere hvor fordømmelsen var entydig.
Fathi El-Abed formand for Dansk Palæstinensisk Venskabsforening var kommet til byen og talte – herudover var der en række lokale talere bl.a. Jan Nielsen fra Boykot Israel Kampagnen.

Herunder billeder og videooptagelse fra protesten

Video ved Det Palæstinensiske Hus

Video: Tale ved Fatih El-Abed Formand for Dansk Palæstinensisk Venskabsforening, (kort arabisk indledning)


Konferencier og taler Jan Nielsen Boykot Israel Kampagnen


Tale ved Rina Krøyer


Tale ved Abu Hassan

 

Læs også:
Udtalelse ved APK, Arbejderpartiet Kommunisterne
Trumps ”århundredets aftale” må fordømmes og forkastes!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne