Lærlinge til fælles kamp: Højere løn og 30 timers arbejdsuge

En række lærlingegrupper er gået sammen i en fælles OK-kampagne. De bygger på erfaringerne om sammenhold fra OK18 og håber at svendene er klar til konflikt. I dag sparker de en kampagnen i gang med en fælles fredagsbar.

– Ved den sidste overenskomst tog de røven på os, for arbejdsgiverne var den fantastisk, sagde formand for BJMF Ungdom Elias Olsen, da han i december talte ved en demonstration ved Dansk Byggeri.

Denne gang vil unge fra 3F BJMF Ungdom, Dansk El-Forbund Ungdom, Malernes Ungdom, Rør og Blik Ungdom og 3F Ungdoms byggegruppe i fællesskab slås for at resultaterne bliver helt anderledes. Derfor rejser de 3 hovedkrav til OK20. Fredag d. 10. januar lægger de ud med fælles fredagsbar, hvor der vil være talere, musik, øl, sodavand, diskussion om de fremtidige aktiviteter og mulighed for at lære hinanden at kende på tværs af fag.

Lærlingenes OK-krav

Det tværfaglige samarbejde har i fællesskab vedtaget 3 krav for ungdommen og rejser kravene sammen. Elias Olsen lagde i sin tale i december kravene frem:

– Højere lærlingeløn: Vi skaber en kæmpe værdi når vi går på arbejde – vi skal have mere af den værdi, lærlingelønnen er latterligt lav

– Pension fra dag ét. Lærlinge bliver i øjeblikket snydt for 8 % af lønnen

– Kampen for 30 timers arbejdsuge: Den latterligt høje pensionsalder ligger desværre udenfor overenskomsten. Det er helt nødvendigt, at arbejdstiden skal ned, også for at undgå nedslidning

Elias Olsen sluttede med at slå fast:

– Vi håber at svendene er klar til konflikt, og også vil tage den for lærlingene hvis det bliver nødvendigt!

Se
Fredagsbar For Højere lærlingeløn!

Hør Elias Olsens tale da OK-forhandlingerne for byggeriet startede op d. 9. december
Se Overenskomst 2020: Mere i løn og en 30 timers arbejdsuge


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater