Oktober Radio: Varm luft og klimalov

UDSENDELSEN D. 7. december 2019

I denne uge er der virkelig sket meget på den politiske scene, og vi prøver at nå rundt om både svindelsager i forsvaret, en ny Klimalov og Finanslov, og Natos 70 årsdag, og Julian Assange, stifteren af Wikileak.

Først i udsendelsen taler vi den nye skandale sag i den offentlige sektor hvor nogle medarbejdere under forsvaret har begået underslæb. Statsrevisorerne vil nu gennemgå kontrol metoder i alle ministerier.En svindel der er sket som følge af overdreven digitalisering og nedskæring på de mennesker der skulle kontrollere at tingene går rigtigt for sig.

Svindel har nu altid været udbredt i Forsvarsministeriet når det kommer til at sælge deltagelse i krigene mod lande i Afrika og Mellemøsten. Det er ikke mange dage siden at det blev vedtaget at udsende 200 danske soldater til Irak, for at styrke den såkaldt demokratisk valgte regering. I øjeblikket raser et folkeligt oprør mod hele det styre som USA og koalitionen har påtvunget befolkningen. Et styre der bygger på en kunstig etnisk og religiøs opsplitning af landet.

Hype om klimalov
I denne uge blev der indgået et forlig om finansloven, der står til vedtagelse i Folketinget i den kommende uge, og der blev indgået et meget bredt forlig om en såkaldt klimalov der handler om kontrol og bindene mål for reduktioner af brugen af fossile brændsler frem mod 2030.

De konkrete klimatiltag står der ikke noget om, det vil man først begynde at forhandle om til næste år, der er jo god tid.

Et af de konkrete tiltag der burde være forhandlet på plads allerede er spørgsmålet om  infrastruktur til transport. Og i den kommende uge vedtager Folketinget en EU lovgivning fra 2018 der meget tydeligt viser hvad der sker når målsætninger er fuldstændigt afkoblet fra praktisk politik.
Det er første omgang udelukkende anført at der skal udrulles kabelførings-infrastruktur, dvs. rør til elektriske kabler for hver parkeringsplads, for at der på et senere tidspunkt kan opsættes ladestandere til elektriske køretøjer. Og det kun ved nybyggerier og ved større renoveringsprojekter. Først om fem år vil man reviderer ambitionerne for den eksisterende boligmasse i byerne. Og så vil man måske komme til at kræve at der kommer kabler i de rør? Og i næste omgang i 2013 kommer ladestanderne så…

En bindende målsætning er i sig selv intet værd. Når vi ser på tempoet i de konkrete tiltag, og nødvendige omlægninger og investeringer, så ser det ud til at den fossile energi afhængighed vi fortsætte mange år endnu.

Free Julian Assange:
David Rovics, har skrevet en ny sang til stifteren af Wikileaks Julie Assange, der er meget syg og sidder politisk indespærret i et maksimum sikkerhedsfængsel i London beregnet for indsatte for de værste forbrydelser.
Behind These Prison Walls Se video her:
Behind These Prison Walls

Til sidst i udsendelsen kommer vi ind NATOs 70 års fødselsdag, og hvordan den militære koldkrigs alliance har svært ved at blive enige om en fælles fjende. Den franske præsident vil i stedet have mere fokus på EU’s egne supermagts interesser.
Læs også:
Den imperialistiske krigsalliance NATO holder topmøde 3.- 4. december – hvad kan vi forvente?

I Frankrig er man slet ikke så glade for EU’s politik, og diktaterne om dårligere pensions ordninger for almindelige arbejdere. I denne uge var der generalstrejke og flere milioner gik på gaden mod Macron.

Også i Danmark har vi set arbejdere på gaden mod den kriminelle underverden i byggebranchen. Så vi slutter udsendelsen med en hilsen til vore kammerater i stilladsbranchen for deres mod og sammenhold.

Se også: Stilladsarbejdere i kamp mod løndumping: Når uret bliver ret – bliver modstand til pligt

LYT TIL UDSENDELSEN HER

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater