Århus: Hvor er pengene til de nye voksne? Børnene kan ikke vente!

D. 9. oktober havde Århus Byråd 2.behandling af budgettet for 2020. I stil med Københavns budget og finanslovsforslaget er der tilført små forbedringer, men alt, alt for lidt, og resultatet er stadig minusbudgetter. Udenfor rådhuset blev der holdt demo happening, hvor forældrebevægelsen “Hvor er der en voksen” krævede minimumsnormeringer NU!

For ser man på budgettet for daginstitutionerne i Århus er der ikke tilført en krone, det er stillet i status quo. Forældrebevægelsen Hvor er der en voksen? stod derfor bag en demo happening udenfor byrådsmødet med budskabet:

Kommunens børn kan ikke vente yderligere, der skal tages affære NU, for situationen er AKUT og ønsket er minimumsnormeringer NU.

Talsperson Sophie Mogensen forklarer situationen til KPnet:

”Byrådet har trukket de annoncerede besparelser tilbage og sat budgettet i status quo, og de har taget en beslutning om, at de arbejder frem imod minimumsnormeringer. Men de har ikke sat nogen penge af. De har heller ikke taget stilling til hvad minimumsnormeringer betyder i praksis og i antal ansatte. Men det er ikke BUPL’s beregninger de vil gå frem efter.

Nu venter de på at der skal komme penge fra finansloven, og der har også været luftet et forslag om at skære ned i åbningstiden. For det første dur det jo ikke, men det vil heller ikke overhovedet give de penge skal til. Det er beregnet at det vil koste 270 millioner kr om året, hvis man går efter BUPL’s minimumsnormeringer.”

Se videoen Skaf nogle flere voksne!

Når man tager alle de kommuner i betragtning hvor budgetterne i årevis har forringet forholdene i daginstitutionerne og høvlet af budgetterne, står det klart at finanslovsaftalen vil forslå som en dråbe i havet. Så hvad skal der ske fremover?

”Vi bliver ved med at holde fokus. Vi er jo en landsdækkende bevægelse, så d. 22. oktober vil vi stå ved Christiansborg og kræve minimumsnormeringer.

Kommer der ikke handling, vil vi blive ved at presse på, så det kan godt være vi kommer til at træde nogen over tæerne, for det er vores børn fremtid det drejer sig om. De har meget større behov end det de får efter 10 år med besparelser. Det her vil give kæmpe problemer for vores børn når de bliver større. Børn skal have nærvær og øjenkontakt med voksne. Mange af de problemer vi ser nu hos større børn kan meget vel skyldes nedskæringerne i daginstitutionerne de sidste mange år”

Der er jo mange grupper der mærker nedskæringskniven, hvordan ser I på det i jeres bevægelse?

”Vi ønsker ikke at tage fra de andre velfærdsområder. Vi vil stå sammen, alle skal have et løft!”

Men hvordan ser du på sandsynligheden for at regeringen arbejder i den retning?

”I valgkampen sagde Mette Frederiksen: I kommer virkelig til at mærke I har fået en ny regering. Nu siger hun: I kommer ikke til at mærke ret meget forskel. Jeg ville ønske man kunne sagsøge dem!”

GUL MARKERING VED CHRISTIANSBORG
22. OKTOBER KL 8 – VED 1. BEHANDLING AF FINANSLOVEN

Stop den politiske nedskæringsbande! Spræng budgetrammerne!
KPnet 10. oktober 2019

Læs også APK’s bud på en platform for enhed og fælles kamp
Slut med arbejdsgiverpolitik – de rige skal betale! Enhedsplatform for fælles kamp

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater