Folkelig opstand i Ecuador

En økonomisk nedskæringspakke med bl.a. fordobling af brændstofpriserne har udløst den massive sociale vrede i hele landet. I dag gennemføres en landsdækkende generalstrejke. Regeringen i Ecuador har indført undtagelsestilstand og møder protesterne med brutal vold.


“FOLKET PÅ GADERNE – I KAN IKKE STOPPE DET”

Et Folk rejser sig
Af En Marcha, Ecuadors kommunistiske marxist-leninistiske parti, PCMLE

Undtagelsestilstanden, den brutale undertrykkelse, der bliver udført med samme voldelige metoder som under det tidligere Correísmo-regime, hærens tilstedeværelse på gader og motorveje har ikke stoppet protesten.

I landet har der været en social eksplosion. Den økonomiske pakke, som regeringen har vedtaget, er blevet besvaret med en massiv og kæmpende folkelig mobilisering i hele landet. Det er en folkelig opstand vi ser. Utilfredsheden har overvundet trykket fra den vold som protesterne i årevis er blevet mødt med under Correísta-regimet. I dag satser vores folk igen på den åbne kamp, kampen i gaderne som en måde at gøre deres stemme hørt på, til at møde regeringen og dem, der støtter den nyliberale politik, der er dikteret i aftalen med Den Internationale Valutafond. IMF har altid ønsket at fjerne brændstofsubsidier.

Regeringen og forretningsmændene omkring den undervurderede den folkelige reaktion, nu står de over for en bølge af protester, der har et af sine højdepunkter i den nationale strejke den 9. oktober. Men kampen slutter ikke der, den vil fortsætte i de følgende dage.

Undtagelsestilstanden, den brutale undertrykkelse, hærens tilstedeværelse på gader og veje har ikke stoppet protesten, hvilket viser dens omfang og de kæmpendes mod. Derudover er sikkerhedsstyrkerne mange steder blevet afskåret, tilbageholdt af landsbyboere, og hæren har flere steder valgt at trække sig tilbage. Planen fra indenrigsministeren og forsvarsministeren mislykkedes. Folket river den fra hinanden.

Correísmos intention om at præsentere sig selv som en modstander af regeringen mislykkes også. Flertallet i befolkningen peger på dem som medansvarlige for krisen i landet og røverier på millioner af dollars, som staten skal inddrive. Det råb, der høres på gaden: Hverken Correa eller Moreno, kun folket redder folket! det markerer den folkelige kamp med politisk uafhængighed af disse fraktioner til borgerskabets tjeneste.

Styrken af denne kamp er i enhed, i den fælles kamp for fagbevægelsen, oprindelige befolkningsgrupper, studerende, lærere, kvinder … Folket er forenet! Deri ligger dent vitalitet og levende styrke.

PCMLE AVIS: EN MARRCHA

Læs tidligere PCMLE artikler:

Ecuador: Erklæring af PCMLE om Assange sagen ovenpå hans arrestation

Solidaritet med lærerne i Ecuador: Correa forbyder lærerfagforening og lader politiet angribe den

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater