Ecuador: Erklæring af PCMLE om Assange sagen ovenpå hans arrestation

Af Ecuadors Marxistisk-Leninistiske Kommunistiske Parti, PCMLE
Til arbejderne, ungdommen og folket i Ecuador og til offentligheden:

Sagen om Julian Assange afslører endnu en side ved Lenin Moreno (præsident)-regimets virkelige natur: Det står for total underkastelse og indgår åbne og skjulte aftaler med de imperialistiske magter som Storbritannien og USA. Tramper på national suverænitet, menneskerettigheder og retten til diplomatisk asyl for de der bliver politisk forfulgte og tyr til gengældelse mod den, som modsætter sig regeringens politik.

Regeringen har villigt givet det britiske politi fuldmagt til at gå ind på den ecuadorianske ambassade i London for at anholde Julian Assange, en australsk hacker, som havde fået politisk asyl på vort lands ambassade.

Det er værd at erindre at Assange, via sin netportal, har lagt hundredvis af meddelelser og e-mails ud, der viste hvordan USA i høj grad udøvede pression, sammensværgelser og diplomatisk afpresning for at opretholde sin politiske hegemonistiske dominans over hele verden. Dette er årsagen til at han bliver forfulgt og hans liv er i alvorlig fare.

At overdrage den forsvarsløse hacker til de imperialistiske myndigheder bryder med menneskerettighederne og asylretten. Regeringen prøver at dække over dette med at australieren ikke har fulgt protokollen – idet Assange påviste at præsident Moreno og hans familie er involveret i tvivlsomme forretninger, der er blevet kritiseret i landet fra forskellige dele af den offentlige opinion.

Der er ingen tvivl om at regeringen er “sluppet af med et stort problem” som præsidenten sagde da han ydmygt bøjede sig i knæ for udenlandsk pres, gennem aftaler som er offentligt kendte og andre som er hemmelige, og viser dette regimes sande natur.

Hændelsen blev umiddelbart udnyttet af Rafael Correra (den forrige præsident i Ecuador – red.) til at dække sine egne spor. Han fremstår  hyklerisk som forsvarer af principper og rettigheder, der blev så hårdt trampet på under hans ti-årige regeringsperiode.
Lederen for den korrupte Correa-mafia har hverken den moralske eller politiske troværdighed som forsvarer af frihed og rettigheder, som hans egen regering satte til side.

Ecuadors arbejdere, ungdom og folk vil gennem disse kendsgerninger bedre forstå denne regerings karakter. Vi ser tydeligt at den står til tjeneste for imperialistiske interesser.
Vi må fortsætte med at uddybe vores enhed og organisering for at fordømme og bekæmpe de anti-folkelige og anti-nationale handlinger fra denne regerings side.


Ecuadors Marxistisk-Leninistiske Kommunistiske Parti, PCMLE
13. april 2019

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater