Ingen grund til tillid

Mette Frederiksen har holdt sin åbningstale i Folketinget, og regeringens skrabede finanslovsforslag er landet. I talen oprullede statsministeren sin vision om et samfund bygget på tillid, som i de ’gode gamle dage’. Det hun beder om er tillid til hende og regeringen, at vi skal tro på løfterne om ”velfærd først”. Men mistilliden og utrygheden i samfundet har Socialdemokratiet selv skabt sammen med ligesindede politikere fra andre regeringspartier. En regering kan ikke både være en arbejdsgiverregering – en EU- og NATO-regering – og en regering for arbejderne og den brede befolkning. Nu venter forhandlingerne, hvor der er afsat små lunser til støttepartierne, så troen på dem og regeringsprojektet kan bevares.

I talen forsøger Mette Frederiksen at fremstille sig selv som den nyliberale konkurrencestats offer.
Men hvem har indført New public management, hvem har skåret ned på SKAT, på hjemmehjælpen, på daginstitutionerne, skabt minuttyranniet, nedskæringskravet til kommuner og regioner, alt det Mette Frederiksen foregiver at græde over.
Det gjorde samtlige tidligere regeringer hånd i hånd med EU i et evigt pres for mere rigdom til arbejdsgivere og andre i samfundets top, for at sikre det kapitalistiske system, der forgylder de få.

Hvor er bruddet med det samfund? Ikke hos Mette Frederiksens regering. Der kan kastes nogle smuler. Regeringen lover ikke de bliver mange – vi skal væbne os med tålmodighed.

Som forældrebevægelsen Hvor er der en voksen skriver efter offentliggørelsen af regeringens finanslovsforslag:

– 2 milliarder om året. Dét koster de minimumsnormeringer, vi er blevet lovet.

Det Socialdemokratiske “lykkehjul” er gået i gang og børnene er lagt ned i samme tynde lotteripulje med alle andre mærkesager.
De 2 milliarder må vi nu deles om. Børn prioriteres IKKE. De skal åbenbart ses – men absolut ikke høres!

Og sådan vil det være over hele linjen. Regeringen er bundet til arbejdsgivernes og EU’s præmisser. Finanslovsforslaget er yderst skrabet – også medregnet de små lunser, der er afsat til at støttepartierne, så troen på dem kan opretholdes. Vi får kun det der bliver kæmpet for, så det er vejen frem nu som under den tidligere regering.
Lad arbejdsgiverne betale!

Et egentligt velfærdssamfund er først muligt i et socialistisk Danmark. For her styres samfundet ikke længere af kapitalen og kravet om max profit, men ud fra arbejdernes og flertallets interesser og med en demokratisk styret plan.

Deltag i debatten på APKs konference d. 9. november, Kulturhuset Indre By

Kampen for revolution i Danmark

og

Genopret den forsvundne velfærd NU! – Hvordan!
D. 9. oktober, Vesterfælledvej 1B, Kbh

Læs også

Slut med arbejdsgiverpolitik – de rige skal betale! Enhedsplatform for fælles kamp

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater